A klónok háborúja képregénykönyvek
Barta Zoltán összeállítása

Az Egmont Kiadó nem hagyja a fiatal rajongókat unatkozni. Az elmúlt hónapokban számtalan The Clone Wars-os kiadványuk került forgalomba, melykek közül most az animációs sorozat alapján készült képregénykönyv-szériát mutatjuk be.

A jelenleg harmadik köteténél tartó sorozat egy-egy önálló és teljes történetet mutat be Obi-Wan, Anakin és Ahsoka szemszögéből. A hangsúly ezúttal a teljes történeten van. Aki gyújti a kéthavonta megjelenő képregényfüzeteket, az tisztában van vele, milyen rossz ilyen sokat várni a folytatásra. A klónok háborúja képregénykönyvek viszont egyben kínálják a történeteket, így tehát nem szakad meg sztorivonal, és nem felejtkezünk el az előzményekről sem.

A száz oladalnál valamivel rövidebb, tehát egy-két nekifutásra végigbogarászható sztorik kimondottan gyermekek számára készültek. A rajzok nem a legkiforrottabb stílust idézik, de hát ezt a nyugodtan írhatjuk a mennyiség rovására is. Mindezért kárpótolhat azonban a megfelelően adagolt akció és a végén az elmaradhatatlan tanulság. Meg persze olyan visszatérő elemek, mint a karbonitos fagyasztás, vagy Anakin egykori pod-race-es vetélytársának, Sebulbának a felbukkanása. Emellett fontos szempont, hogy ezek a könyvek nem az animációs-sorozat cselekményét elevenítik fel, hanem új történetekkel szórakoztatják el az olvasókat.

Az eddig megjelent három képregénykönyv - Titkos küldetés, Rázos futam és A Taloraan széllovasai - kellemes kikapcsolódás, ideális szórakozás lehet nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is a vakáció ideje alatt. A galaxis történetének fontos eseménysoraként ismert klónháborúk epizódjaiba más szemszögből nyerhetünk általuk bepillantást.