Episode I figurák a Kellogg's Corn Flakes-ben
Barta Orsolya írása

Szintén 1999-ből való ez az érdekes, 10 darabból álló mini szobor-sorozat. Eredetileg a Kellogg's Smacks-ban voltak találhatóak a figurák, a magyar boltok polcaira Németországból kerültek. Ezt mutatja az is, hogy a doboz feliratai teljes egészében német nyelven vannak, magyarul mindössze egy kis matrica került a dobozra, a lényeges információkkal, vagyis, hogy 15%-kal több van benne, mint szokott, valamint egy Star Wars meglepetés.

A Kellogg's-nak elég sokféle reggeliző pelyhe kapható, finomak, és kevésbé jó ízűek is. A Smacks is a kevésbé finomak közé tartozik, valószínűleg ezen okból kerültek a Star Wars-os játékok is pont ebbe a fajta pehelybe. A dobozon kívülről természetesen nem látszik, hogy éppen melyik figura van benne, így ha valaki össze akarta gyűjteni mind a tzet, bizony jó bár dobozzal kellett elfogyasztania a várt eredményhez.

A sorozat 10 darabja közül 9 főszereplőnek mondható, mellettük tizediknek Boss Nass kapott helyet; a Jedi tanács vezetői, pl.: Mace Windu, vagy Yoda viszont kimaradtak a sorból. A figurák átlagban 6,5 cm magasak, arany-színű, de matt műanyagból öntve és teljesen festetlenek. Ha valaki nem ismerné a karaktereket, a talpukon mindegyiknek szerepel a neve is, a talp hátulján pedig a Star Wars-logo. A bábúk leválaszthatóak a talaprészről, és belül egy kis kártya, vagy inkább papírfecni található, amin a karakterről egy rövid leírás szerepel, természetesen ez is németül. A figurák a bolhapiacokon még ma is feltünedeznek, de a kis ismertető cédulák már nagy valószínűséggel hiányoznak belőlük. A papírok előoldala teljesen egyen, a Star Wars logo van rajta, a hátoldalon pedig egy kép és a leírás a karakterről. Érdekes, hogy a név mindegyik karakternél más-más betűvel és színnel van felírva, ami elég kaotikus képet kölcsönöz nekik.

 A figurák:

 

A kis ismertető cédulák:

 

A doboz eleje és hátulja: