A 2002-es Kinder-sorozat extrái
Barta Orsolya írása

Néhány héttel ezelőtt már bemutattuk a 2002-ben, Nyugat-európában megjelent Star Wars-os Happy Hippo sorozat alapszériáját, de a teljes kollekció korántsem fejeződött be a 10 alapfiguránál. Aki mélyebben beleásta magát bármilyen Kinder-tojásos sorozatba, az tudja, hogy a gyártó cég általában szokott az alaporozatán felül extrákat is kiadni, tehát ez nem egyedülálló a Star Wars-os figurák esetében. Az viszont biztos, hogy ezekkel az extrákkal igencsak magasra tették a mércét: van itt kiegészítő, plüss figura és társasjáték is!

Az extrák közé tartozik egy Dark Laser viziló, ami alapjában teljesen megegyezik azzal, amelyik az alap sorozatban is megtalálható, egy dolot kivéve. Az extra figura teljesen feketére van festve. Sokkal ritkább mint a kék verzió, ezért az ára is bizony eléri az öt jegyűt! Akinek szerencséje volt, ilyet még találhatott a Kinder tojásban, a többi extra figura viszont jóval meghaladja a tojás méretét.

Luke landspeedere is kiadásra került, ráadásul két figurával, amiket azonban nem lehet kivenni a robogóból. A jármű teljesen arányos a kis figurákhoz, és őrizve a Kinder-es hagyományokat, valamennyire szétszedhető. Az orránál lévő mélyedésbe kell szúrni a kis átlátszó tartót, így olyan, mintha lebegne.

 
 
 
 
Két plüss figurát is tartalmaz az extra sorozat, egy Aubaccát és egy Hippodát. Ezek nem tudnak semmi különöset, viszont jóval nagyobbak a tojásos figuráknál és kis gyerekeknek is oda lehet őket adni.

 
 
 
 
 
R2-Hippo-ból is készült egy nagyobb változat, bár nem plüssből. Külsőre sem teljesen ugyanolyan mint a kicsi, ráadásul kerekes, ha hátrahúzzuk és elengedjük, meg sem áll a szemközti falig.
 
Nagyobbaknak született a puzzle, aminek az összerakása, mivel 150 darabbból áll, jó kis délutáni kikapcsolódás a családnak. Érdemes alaposan megszemlélni a kis életképeket, például Dark Laser Halálcsillagos lufiját. A képet szerencsére nem minden segítség nélkül kell összerakni, mivel a mellékelt ismertető hátoldalán megtalálható az eredeti kép.
 
 
 
Végül egy társasjáték is tartozik az extrák közé. Gondolom senkinek nem ismeretlen a malom nevű játék, aminek itt egy vizilovas változata látható. Érdekessége, hogy a táblát egy kendőre nyomtatták, ezért elég csálé. A bábuk pedig kis műanyag lapocskák Dark Laser, illetve Hippeia hercegnő képmásaival. A játékot az nyeri, aki vízszintesen vagy függőlegesen többször ki tud rakni egy-egy sort három saját figurából.