Tíz kicsi viziló...
Gazsi Szilvia összeállítása

2002-ben alig ért véget a Chio-féle matrica-őrület, máris új széria gyarapíthatta a gyűjteményeket. Feltűntek ugyanis a Happy Hippo-k. Magyarországon ugyan nem voltak kaphatóak - legalábbis hivatalosan -, a piacokon azonban már régóta fellelhetőek ezek az aprócska kékszínű Kinder figurák.

A rajongók tehát összegyűjthették Darth Vader, Luke, Leia, Obi-Wan, Han Solo, Chewbacca, Yoda, C-3PO, R2-D2 és Jango Fett külsejű bábukat, ezúttal víziló formájában. Hipperium-beli nevük: Dark Laser, Luke Eiwalker, Prinzessin Hippeia, Obi-Wan Hippobi, Happy Han, Aubacca, Hippoda, H-IPO, Erzwo Hippo és Jango Jet. A nevekből is látszik, hogy német termékekről van szó, vagyis ezek az apró lények, így a hozzájuk kapható papírok is német nyelven íródtak. Tévéreklámok még most is láthatóak az Interneten. Érdemes megnézni, még akkor is, ha valaki nem beszél németül.

A figurák inkább aranyosak, mint valósághűek. Yoda-ról és Obi-Wan-ról nem éppen a bölcsesség sugárzik, Vader-ről pedig nem a gonoszság. De ez így van rendjén. Az azonban nem volt túl logikus, hogy nyolc klasszikus trilógiás szereplő közé bekeverték a fiatal Obi-Wan-t és Jango Fett-et.

A tárolásuk könnyen megoldható, hiszen kapható külön doboz is hozzájuk, illetve kifejezetten erre a célra megjelent egy Vader fejet ábrázoló díszdoboz is. Ahogy rajongó-társaimat ismerem, ennél sokkal látványosabb és extrémebb megoldásokkal is fogunk még találkozni.

(Ez a cikk eredetileg az Echo Base klubújság 25-ös számában volt olvasható.)

A Kinder Die Star Wars Happy Hippos alapsorozatában a következő figurák jelentek meg: