Csillagok Háborúja plakát - 1979
Barta Zoltán írása

Annak idején, vagyis a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján Csillagok Háborúja címszó alatt sok hajmeresztő dolgot láttam kis hazánkban, de be kell vallanom, hogy erre a plakátra nem emlékszem. Pedig ha látom, egészen biztosan megragadja a figyelmemet, mert hogy nem lehetett mellette elmenni szó nélkül, az egészen biztos.

A fekvő formátumából ítélve valószínűleg belső téri plakát volt, hiszen az utcákon a jól ismert álló hirdetések virítottak. A mérete ráadásul A/2-es, vagyis nem volt olyan kicsi, ami mellett csak úgy elsiklik az ember.

Az alkotás magán hordozza a korszak stílusjegyeit: torz karakterek, elnagyolt, járművek, az eredetivel köszönő viszonyban sem álló megoldások, és persze a rendező, George Lucas neve is rosszul van írva. Ennek ellenére ez a darab mára valóságos kinccsé vált azon gyűjtők számára, akik hozzá tudtak jutni. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy a klubtagsági mellé, kicsinyített változatban ajándékba adunk egy-egy darabot belőle azok számára, akik megtisztelnek bennünket a bizalmukkal.

Köszönet Miklós Imrének, hogy a rendelkezésünkre bocsátotta a plakátot!