A Jedi visszatér - az első kocka a képregényből
Barta Zoltán összeállítása

Október közepén, az éppen aktuális képregénybörzén realizálódott annak az esélye, hogy valamikor a közeli jövőben - a tervek szerint egy éven belül - elkészülhet végre a hazai rajongók által oly annyira hiányolt Jedi visszatér képregény. Annak idején ismert okok miatt szakadt félbe Cs. Horváth Tibor és Fazekas Attila közös Star Wars-képregénysorozata, több mint két évtized elteltével azonban Fazekas Attila még mindig kedvet érez ahhoz, hogy megrajzolja a trilógia befejező részét.

A novemberi klubnapon összegyűlt szép számú rajongó előtt Attila elmondta, hogy tervei szerint ez a képregény egy az egyben hozzáigazodna a negyedszázada megjelent füzetekhez, vagyis kivitelben és méretben azt követné.

A tervezett "megjelenésig" még legalább egy év van hátra, és addig mindenképpen be kívánjuk szerezni az illetékesek hozzájárulását. A Jedi visszatér ugyanis nem kerül majd kereskedelmi forgalomba, hanem korlátozott példányszámban és kizárólagosan a Magyar Star Wars Klub tagjai számára lesz elérhető, amolyan 'fan club exclusive' kiadványként. A képregénnyel azonban nem kívánunk semmilyen szerzői jogot sérteni, éppen ezért a megfelelő körültekintéssel járunk el a témában.

Az alábbiakban bemutatjuk az egy évtizeddel ezelőtt elkészült, eredetileg a Botond képregényekbe szánt, de azóta sem publikált Jedi visszatér előzetesét.

Köszönet Fazekas Attilának, hogy a rendelkezésünkre bocsátotta a grafikát!