Rakéta Regényújság - 1983. augusztus 30.
Barta Zoltán összeállítása

A Rakéta Regényújság neve nem ismeretlen a hazai rajongók előtt, hiszen az 1978. aprilis 25-i számban megjelent négyoldalas leírás sok gyűjtemény ékkövét jelenti. 1983-ban, három hónappal a Return of the Jedi amerikai premierje után jelent meg az a kétoldalas összeállítás, melyet az alábbiakban el is olvashattok.

A promóciós képekkel gazdagon dekorált írás nem fukarkodik a dicsérő jelzőkkel, és persze nem marad adós egy tartalmi leírással sem. Ez egészen korrektnek mondható, sőt, még azt az akkoriban egyáltalán nem spekulatív információt is megosztják az olvasókkal, hogy bizony lesz folytatás, méghozzá két újabb trilógiában.

A címlapról pedig annyit érdemes elárulnunk, hogy ez egyike a kor ritka Star Wars-os címlapjainak. A klasszikus-trilógiáról ugyan sokat írtak, de a filmek mégis kevés alkalommal kerültek az üzleti szempontból is látványosabb első oldalra...

 

Az alábbiakban megtekinthető a Rakéta Regényújság 1983. augusztus 30-i számának borítója és kétoldalas cikk a Jedi visszatérről, melyre kattintva nagyobb felbontásban is elérhető az olvasmány.