Puzzle, magyar módra
Barta Zoltán összeállítása

Hát igen, volt ilyen is. (De miért is ne lett volna...?) Kártya, kitűző, trafikos kép, action-figura mellett nem ártott egy puzzle. Na jó, fordítsuk komolyra a szót: ezt a kis gyöngyszemet valóban csak azok szúrják ki maguknak, akik valamennyire járatosak a hazai kiadások útvesztőiben. Mivel semmilyen leírás vagy útmutatás nincs hozzá, ezért az árulkodó nyomokat magán a puzzle felületén kell keresnünk. És hoppá, a két droid lábánál ott van a magyar Csillagok háborúja képregényben felbukkant Tantive IV, és ezzel meg is történt az azonosítás; ez bizony magyar cucc.

A puzzle egyébként az A/4-es méretnél valamivel nagyobb, és nem áll túlságosan sok darabból ahhoz, hogy sokat bíbelődhessünk vele. Járt hozzá egy valós méretű alapkép, mely a kirakott végeredményt mutatja, és érdekességként megemílthetjük, hogy a puzzle-t egy keretben kell kirakni, mely megóvja a széthullástól.

A magyar Star Wars puzzle alkotóelemei: a valós méretű alapkép, a puzzle összerakás közben (keret nélkül), és összerakás után kerettel.