Országos Star Wars Rajongói Találkozó - 2019
Pólus Mozi - 2019. május 18. szombat, 10.00 - 17.00

Május 18-án szombaton a Pólus Center Mozijában kerül megrendezésre az Országos Star Wars Rajongói Találkozó - 2019, melyre ismét várjuk a hazai rajongókat. Az eseményen igyekszünk minél több érdekességet, látnivalót, kipróbálható játékot, dokumentumösszeállítást, mini-tárlatot felvonultatni. És persze lesznek meghívott vendégeink is, akikkel személyesen is találkozhattok. Ha kíváncsi vagy az eseményre, és nem szeretnél lemaradni az év legnagyobb magyarországi Star Wars-os rendezvényéről, akkor gyere el Te is május 18-án a Pólus Moziba!

A részletes programtervet az alábbiakban olvashatod:

Időpont: 2019. május 18., szombat, 10.00 - 17.00-ig

Helyszín: Pólus Mozi (Pólus Center), 5-ös terem. (1152 Budapest, Szentmihályi út 131.) (Megközelíthető: a 130-as valamint a 7-es, 7E, 8E, 133E buszokkal.)

A KLUBTAGOK 9.30-TÓL LÉPHETNEK BE A HELYSZÍNRE!

A jegyárusítás kezdete: 8.45
A belépődíj felnőtteknek: 2.500 Ft/fő
(Érvényes klubtagságival rendelkezőknek: 2.000 Ft/fő)

A belépődíj 14 év alatti gyerekeknek: 1.500 Ft/fő
(Érvényes klubtagságival rendelkezőknek: 1.200 Ft/fő)

(A tagságisok a rendezvény ideje alatt MoziShop standjánál 10% kedvezményben részesülnek.)

A rendezvény ideje alatt ismét lehet a klubtagjainkhoz csatlakozni. Az új tagsági 2019. december 31-ig lesz érvényes, és 500 Ft-ba kerül.

A klubrendezvényre belépők bónuszként 12.00-től egymás után ingyenesen megtekinthetik a Zsivány Egyes és az Egy új remény c. filmek szinkronos változatát. Az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatóak el.
A rendezvény ideje alatt a Pólus Mozi termeiben a következő programok zajlanak:
(a programkínálat a rednezvényig folyamatosan bővül)

 

1. terem (9.30 - 15.30)

Fazekas Attila dedikálja új Csillagok háborúja-plakátját, amit az első film magyarországi premierjének 40. évfordulójára készített. Ugyan ebben a teremben Füle Zoltánnal, a Sötét oldal c. rajongói film főszereplőjével és rendezőjével is találkozhattok, valamint megnézhettek egy Star Wars-os sisak és jelmez mini-tárlatot.

 

2. terem (9.30 - 16.30)

Ebben a teremben a videó-játékok kedvelőinek nyűjtunk non-stop szórakozást. Az Insert Coin Egyesület 8 retro-konzollal jön erre a napra, melyeken - az előzetes terveik szerint - a következő klasszikus játékok próbálhatóak ki:

Atari 2600: Empire Strikes Back
NES: Empire Strikes Back
C64: Star Wars Arcade
Retro PC: Dark Forces (vagy X-Wing)
N64: Star Wars Pod Racer
GameCube: Rouge Squadron
SEGA DreamCast: Star Wars demolition
Nintendo Wii: LEGO Star Wars SAGA.

Emellett a mozivászonra vetítve természetesen játszható lesz a Star Wars Battlefront II is! Ha részt akarsz venni egy szó szerint hatalmas időutazós kalandban, ezt a termet semmiképpen se hagy ki!

 

4. terem (10.00 - 15.30)

Star Wars-dokumentumfilmek, megállás nélkül!

A 3-as terem várja mindazokat, akik kíváncsiak a Star Wars galaxis elmúlt 45 évének eseményeire. A hetvenes-nyolcvanas évektől, vagyis a klasszikus trilógia megalkotásától a folytatásokon át az animációs sorozatokig, sok produkció készítésébe bepillanthattok.

(Amennyiben a 12.00-kor kezdődő vetítésekre nagy lesz az érdeklődés, akkor az 5-ös teremmel párhuzamosan a Zsivány egyes és az Egy új remény c. filmeket itt is meg lehet tekinteni.)

 

5. terem (10.00 - 16.30)

10.00 Megnyitó - Tombola, értékes Star Wars-os nyereményekkel - Érdekességek a messzi-messzi galaxisból
(Társműsorvezető: Moser Károly, Anakin Skywalker magyar hangja)

10.30 Ziro-olvasó találkozó

Az egyre népszerűbbé váló Star Wars-os hírportál, a Ziro.hu szerkesztői egy panelbeszélgetésen látják vendégül Kovács Géza és Tóth Gyula kaszkadőröket, akik mindketten dolgoztak Az Ébredő Erő c. filmben.

11.15 Beszélgetés a Zsivány Egyes szinkronizálóival

A filmvetítés előtt találkozhattok olyan színművészekkel, akik az első antológia-film szinkronjában dolgoztak. Markovics Tamás, Cassian Andor magyar hangja, és Csankó Zoltán, Krennic igazgató magyar hangja már elfogadta a meghívásunkat, tehát ők ott lesznek az eseményen.

12.00 A 'Zsivány Egyes' szinkronos változatának vetítése

14.30 Az 'Egy új remény' 1984-es szinkronos változatának vetítése

 

6. terem (9.30 - 16.30)

Gyerek- és felnőtt játszóterem sok-sok izgalmas játékkal!

Ezen a napon a 6-os teremben mindenki kedvére játszhat a messzi-messzi galaxisban. Íme a kipróbálható asztali játétkok listája, a teljesség igénye nélkül:

A LEGO Hungária Kft. jóvoltából nemcsak nagyméretű LEGO-szobrokkal találkozhatsz, de építhetsz, és kipróbálhatsz egy új asztali ügyességi játékot is.

A Gép-Ház idén is elhozza számotokra a galaxis nagy csatáit az X-Wing Miniatures és a Star Wars Legion segítségével.

A Delta Vision jóvoltából megismerkedhettek a Star Wars Sorsok kártyajátékkal, ahol a választott karaktereitekkel dönthetitek el a galaxis sorsát. A játékot a 2018-as év magyar bajnoka, Ceglédi Szabolcs mutatja be!

A klubos szekcióban megismerkedhettek a legendás Dejarik-sakkal, kiprólhatjátok a saját fejlesztésű Run Run Run nevű játékunkat és a Star Wars-os Quoridor-t, a kisebbeknek pedig lehet párkeresőzni és színezni is.

Ugyanebben a teremben mutatkozik be a Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub 'Droid Factory'-ja, életnagyságú droidok felvonultatásával.

 

Előtér és közlekedő folyosók (9.30 - 17.00)

Cserebere és kirakodó vásár a galaxis legklasszabb portékáival. A könyvektől az action-figurákig, a képregényektől a magazinokon át a poszterekig itt mindent megtalálsz majd!

Emellett egy mini-tárlaton válogatást tekinhettek meg a klasszikus-trilógia forgatása során, vagyis 1976 és 1982 között készített promóciós képanyagából.

 
Várunk mindenkit szerettel, és ha eljössz, az Erő ismét velünk lesz!