A Birodalom Visszavág Retro Party a Pólus Moziban
2018. szeptember 22. szombat, 10.00 - 16.00

Szeptember 22-én szombaton a Pólus Center Mozijában kerül megrendezésre a Magyar Star Wars Klub Birodalom Visszavág Retro Party-ja. Ezen a napon egy tematikus rendezvény keretein belül a második Star Wars-filmre emlékezünk, és igyekszünk minél több érdekességet bemutatni az epizód születéséről és sikereinek hatásáról.

Nagy érdeklődés esetén a vetítés idejére még egy terem kerül kinyitásra!

Figyelem! A nagy érdeklődésre való tekintettel mindenkit arra kérünk, hogy aki csak később tud odaérni a rendezvényre, előzetesen tájékozódjon, mert előfordulhat, hogy a későn érkezők nem jutnak be a rendezvény területére! Az ebből adódó problémákért felelősséget nem vállalunk!

A klubrendezvényre belépők bónuszként 13.00-tól ingyenesen megtekinthetik a Birodalom visszavág c. film felújítatlan változatát, az 1982-es eredeti szinkronnal. Az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatóak el.

10.00-tól Fazekas Attila dedikálja 'Csillagok háborúja' c. kiadványát. A kötet 500 pld-ban lesz hozzáférhető, 6500 Ft-os áron.


Időpont:
2018. szeptember 22., szombat, 10.00 - 16.00-ig

Helyszín: Pólus Mozi (Pólus Center), 5-ös terem. (1152 Budapest, Szentmihályi út 131.) (Megközelíthető: a 130-as valamint a 7-es, 7E, 8E, 133E buszokkal.)

A KLUBTAGOK 9.30-TÓL LÉPHETNEK BE A HELYSZÍNRE!

A belépődíj egységesen: 1.000 Ft/fő

A rendezvény ideje alatt ismét lehet a klubtagjainkhoz csatlakozni. Az új tagsági 2019. december 31-ig lesz érvényes, és 1.000 Ft-ba kerül. Minden tagságihoz ajándékba adunk 1-1 db reprintet az 1982-es 'Birodalom visszavág' műsorfüzetből.

* * *

A rendezvény végleges műsorterve:

- The Empire Strikes Back idővonal. Lépésről-lépésre végignézzük a Birodalom visszavág munkafolyamatát és utóéletét egy saját gyártású klubos összeállításban.

- Interjú Mark Hamill-lel, Harrison Forddal, Anthony Daniels-szel és David Prowse-zal. Az ötödik epizód főszereplői korabeli interjúkban, tévéműsorokban beszélnek a film kulisszatitkairól és a produkcióval kapcsolatos érzéseikről.

- Részletek a 'Risk Business' c. angol tévé-műsor 1980 áprilisi adásából. Egy angol tévé-stáb exkluzív anyagot forgatott az Elstree-ben folyó munkálatokról, és a műsor elemzést nyújt a szigetország filmgyártásának akkori helyzetéről.

- A Birodalom visszavág hivatalos filmzene kiadásai. Az 1980 és 2018 között megjelent hivatalos soundtrackjeinek története.

- Ami megvalósult, és ami nem. Vessük össze a Birodalom visszavág korai terveit, és nézzük meg, mi lett belőlük a végleges várltozatra.

- Beszélgetés Fazekas Attila képregényrajzolóval. A Csillagok háborúja hazai képregényeinek alkotójával arról beszélgetünk, hogyan készült trilógiás képregényváltozat, mely ezen a rendezvényen debütál.

- Kvízjáték. A vetítés előtt kizárólag az ötödik részről hangzanak el kérdések. Ha jó ismerője vagy ennek a korszaknak, gyere el és tedd próbára tudásodat.

- Cserebere és kirakodóvásár. Sok-sok relikvia a galaxis minden szegletéből.

- ... és még sok minden más!