A Birodalom Visszavág Retro Party a Pólus Moziban
2018. szeptember 22. szombat, 10.00 - 16.00

Szeptember 22-én szombaton a Pólus Center Mozijában kerül megrendezésre a Magyar Star Wars Klub Birodalom Visszavág Retro Party-ja. Ezen a napon egy tematikus rendezvény keretein belül a második Star Wars-filmre emlékezünk, és igyekszünk minél több érdekességet bemutatni az epizód születéséről és sikereinek hatásáról.

A klubrendezvényre belépők bónuszként 13.00-tól ingyenesen megtekinthetik a Birodalom visszavág c. film felújítatlan változatát, az 1982-es eredeti szinkronnal. Az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatóak el.


Időpont:
2018. szeptember 22., szombat, 10.00 - 16.00-ig

Helyszín: Pólus Mozi (Pólus Center), 5-ös terem. (1152 Budapest, Szentmihályi út 131.) (Megközelíthető: a 130-as valamint a 7-es, 7E, 8E, 133E buszokkal.)

A KLUBTAGOK 9.45-TŐL LÉPHETNEK BE A HELYSZÍNRE!

A belépődíj egységesen: 1.000 Ft/fő

* * *

A rendezvény előzetes programterve:

- The Empire Strikes Back idővonal. Lépésről-lépésre nézzük végig a Birodalom visszavág munkafolyamatát és utóéletét egy saját gyártású klubos összeállításban.

- Dokumentumfilmek és interjúk 1979-'80-ból. Sok legenda övezi az ötödik epizód készítésének történetét. Néhányról mi is fellebbentjük a fátylat.

- A Birodalom visszavág hivatalos filmzene kiadásai. Az 1980 és 2018 között megjelent hivatalos filmzenei kiadások története.

- Ami megvalósult, és ami nem. Vessük össze a Birodalom visszavág terveit, és nézzük meg, mi lett belőlük a végleges várltozatra.

- Beszélgetés Fazekas Attila képregényrajzolóval. A Csillagok háborúja hazai képregényeinek alkotójával arról beszélgetünk, hogyan készült trilógiás képregényváltozat, mely ezen a rendezvényen debütál.

- Kvízjáték. A vetítés előtt kizárólag az ötödik részről hangzanak el kérdések. Ha jó ismerője vagy ennek a korszaknak, gyere el és tedd próbára tudásodat.

- Cserebere és kirakodóvásár. Sok-sok relikvia a galaxis minden szegletéből.

- ... és még sok minden más!