Star Wars Retro Party a Pólus Moziban
2018. március 17. szombat, 10.00 - 15.00

Március 17-én szombaton egy új helyszínen, a Pólus Center Mozijában kerül megrendezésre a Magyar Star Wars Klub Star Wars Retro Party-ja. Ezen a napon egy tematikus rendezvény keretein belül az első Star Wars-filmre emlékezünk, és igyekszünk minél több érdekességet bemutatni a hetvenes évek legendás alkotásának születéséről és sikereinek hatásáról.

A klubrendezvényre belépők bónuszként 12.00-tól ingyenesen megtekinthetik a Csillagok háborúja I-II. c. filmet, vagyis az eredeti, hazánkban 1979-ben bemutatott feliratos változat szerinti két részre vágott verziót. Az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatóak el.


Időpont:
2018. március 17., szombat, 10.00 - 15.00-ig

Helyszín: Pólus Mozi (Pólus Center), 5-ös terem. (1152 Budapest, Szentmihályi út 131.) (Megközelíthető: a 130-as valamint a 7-es, 7E, 8E, 133E buszokkal.)

A KLUBTAGOK 9.45-TŐL LÉPHETNEK BE A HELYSZÍNRE!

A belépődíj egységesen: 1.000 Ft/fő

* * *

A rendezvény végleges programja:

- Dokumentumfilmek és interjúk 1976-'77-ről. Az első film készítésének időszaka még mindig tartogat meglepetéseket. Ezen a napon mi is bemutatunk néhány különlegességet.

- Star Wars Concept Artok. Ralph McQuarrie korai munkái a mai napig is inspirálják a rajongókat. De vajon mi ennek a titka? Egy rövid összellítás segítségével felelevenítjük ezek születését és megnézzük, milyen lett volna, ha változtatás nélkül, egy az egyben ezekből készül a film.

- A bevezető szöveg. A Star Wars-filmek egyik jelképes darabja a hárombekezdéses bevezető szöveg. Az 1977-es film elején látható 'opening crawl' azonban George Lucas tervei szerint másmilyen lett volna, mint amilyennek évtizedek óta látjuk. Most megmutatjuk, hogyan is nézett volna ki eredetileg.

- Csillagok háborúja - A könyvváltozat. Klubunk oszlopos tagja, Moser Károly felolvas egy olyan részletet az 1980-as magyar könyvváltozatból, mely a filmből kivágott jelenetként lett ismert a rajongók körében.

- A játékgalaxis születése. A Star Wars univerzum manapság már nem lehetne meg a mindenhol felbukkanó játékok nélkül. Az 1977 végén megjelent Early Bird Certificate Package történetével és későbbi kiadásaival bemutatjuk, hogyan is indult ez az elképesztően sikeres sorozat.

- A Star Wars zeneszerzője: John Williams. A messzi-messzi galaxis filmváltozataiban felcsendülő zene mindig is meghatározó eleme volt a sikernek. John Williams-ről is láthattok egy összeállítást.

- Beszélgetés Fazekas Attila képregényrajzolóval. A klasszikus-trilógia hazai képregényeinek alkotójával arról beszélgetünk, hogyan készül az összevont klubos képregényváltozat májusi bemutatójára.

- Kvízjáték. A vetítés szünetében kizárólag az első Star Wars-filmről hangzanak el kérdések. Ha jó ismerője vagy ennek a korszaknak, gyere el és tedd próbára tudásodat.

- Cserebere és kirakodóvásár. Sok-sok relikvia a galaxis minden szegletéből.

- ... és még sok minden más!