II. Országos Csillagok Háborúja Rajongói Találkozó
2016. december 10., szombat.

December 10-én kerül megrendezésre a Lurdy Ház és a Magyar Star Wars Klub közös, II. Országos Csillagok Háborúja Rajongói Találkozó elnevezésű rendezvénye. Erre az egésznapos eseményre az ország minden tájáról várjuk az érdeklődő rajongókat, akik együtt szeretnék velünk ünnepelni nemcsak a messzi-messzi galaxis új filmjének, 'Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet' közelgő premierjét, hanem szívesen visszaemlékeznének velünk a korábbi filmekre is.


Időpont: 2016. december 10., szombat, 10.00 - 18.00-ig

Helyszín: Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)

A rendezvényre a belépés INGYENES!

A jelmezesek a Könyves Károly krt. felöli bejárat mellett jobb oldalon található helységben kialakított ingyenes öltözőt vehetik igénybe. Az öltözőben mindenki a saját felelősségére hagyjon értéktárgyakat, mert ezeket nap folyamán nem tudjuk őrizni!

Kövess minket a Facebook-on!

A rendezvény néhány programpontja - mely természetesen változhat - előzetesen így néz ki:


 
A II. Országos Csillagok Háborúja Rajongói Találkozón 10.45-től egy non-stop színpadi műsorral is várjuk a messzi-messzi galaxis kedvelőit. Az egész napos programban rövid előadások, bemutatók, beszélgetések a meghívott vendégekkel, kvíz-játékok, és sok más érdekességgel várjuk a Találkozó résztvevőit. Műsorvezető Moser Károly, Anakin Skywalker szinkronizálója lesz.
 
Vendégünk lesz Sallai Nóra színművész, Rey szinkronizálója. Októberben a szülinapi bulinkra már küldött egy videó-üzenetet, és Nórát most személyesen is üdvözölhetjük körünkben, aki már nagyon várja, hogy találkozhasson a rajongókkal.
 
Molnár Ilona, Ahsoka szinkronizálója is ott lesz a Találkozón. Legutóbb 2008-ban találkozhattunk vele, de azóta sok minden történt, amiről érdemes majd vele beszélgetnünk.
 
A színpadi műsorban ott lesz Berkes Bence is, Ezra Bridger szinkronizálója. Aki tehát kedveli a Star Wars Rebels című soroztot, mindenképpen jöjjön el a Találkozóra.
 
Az II. Országos Csillagok Háborúja Rajongói Találkozón Fazekas Attila is a vendégünk lesz. Erre a napra biztosan hoz valami újdonságot magával! Ha találkozni akarsz vele, gyere el Te is december 10-én a Lurdy Házba!
 
Vendégünk lesz Tóth Csaba politológus, a Sci-Fi politológiája c. könyv szerzője, akivel a könyve kapcsán a Star Wars és a politika kapcsolatáról fogunk beszélgetni. A helyszínen ezen a napon a könyvét is dedikálja majd.
 
Csatlakozik hozzánk a Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub is, akik sok-sok jelmezessel - és droiddal -, önálló standon várják a fotózkodni vágyókat.
 
Az Insert Coin Egyesület nem mindennapi meglepetéssel készül az Országos Star Wars Találkozóra. Retro Star Wars videó-játékok sora kerül bemutatásra, és persze a bemutatás mellett a rendezvény látogatói ki is próbálhatják az igazán impozáns gépparkkal - Atari 2600, C64, Spectrum, NES, SEGA Master System, SEGA MegaDrive, Amiga 500, SNES, N64, SEGA DreamCast, PS2, GameCube és néhány veterán PC, 486 - rendelkező egyesület Star Wars-os játékait. Ha nosztalgiázni szeretnél, vagy csak kipróbálnád a legendás játékokat, amikről faterék meséltek neked, akkor látogass el december 10-én a Lurdy Házba, az Országos Star Wars Találkozóra.
 
Az Országos Star Wars Találkozó egyik érdekes programpontjának ígérkezik az újgenerációs Star Wars X-Wing Miniatures játékok bemutatója, melyeket nemcsak megnézni, hanem a helyszínen kipróbálni is lehet. Ha tehát érdekel a játék, feltétlenül gyere el december 10-én a Lurdy Házba, mert most lehetőséged nyílik rá, hogy flottaparancsnokként próbára tehesd magad!
 
Az Országos Star Wars Találkozó ideje alatt egy speciális Minitárlatot is tervezünk. Ennek lényege, hogy 10 zárható üvegvitrinben egy-egy hazai gyűjtő mutathatja be kollekciójának érdekes darabjait.
 
A HunLTC Lego klub Star Wars-os terepasztalokkal, járművekkel, és LEGO-s börzével várja a Találkozó látogatóit!
 

Star Wars-plakátkiállítás. Az 1976 és 2016 között megjelent Star Wars-os plakátokból válogatva a Lurdy Házban, a vitrines kiállítással egy helyen meg lehet nézni egy kisebb tárlatot.

 

Többfordulós kvíz-játék. A sorozat több selejtezőből és egy döntőből áll, a döntőbe a selejtező győztesei kerülnek össze.

 

Klasszikus Star Wars Miniatures játékbemutatók. Pár évvel ezelőtt nagyon sok rajongót vonzott szerte a világon és talán még most is sokan emlékeznek a Star Wars Miniatures-re. Aki kedvet érez ahhoz, hogy kipróbálja, milyen lenne különböző Star Wars-os korszakok csapatait irányítani, november 14-én megteheti.

Jelmezverseny. A jelmezes verseny sem maradhat ki a nap programjából. Aki rendelkezik valamilyen Star Wars-os jelmezzel, akármennyire is régi, a helyszínen jelentkezhet és indulhat II. Országos Csillagok Háborúja Találkozó színpadán tartandó megmérettetésen, ahol értékes nyeremények várják a győzteseket.

 
Gyerek játszósarok. December 10-én, a II. Országos Csillagok Háborúja Rajongói Találkozón a Lurdy Házban ismét lesz gyerek-játszósarok. Az előzetes terveink szerint lesz:
- színezés,
- párkereső-verseny,
- társasjátékok,
- mini-kvízek,
- arcfestés és csillámtetkó,
- és extraként lesz Star Wars-os origami is!
Tehát a kicsik sem maradnak ki a galaxis mókáiból.
 

Dejarik-sakk. Emlékszel a legendás sakkpartira, amit Chewbacca és a két droid játszott a Millennium Falcon fedélzetén? Most Te is kipróbálhatod ezt a különleges játékot, csak hagyd nyerni a vukit!

 

A galaxis fejtörői, hét részen át. Rajongó családok együtt indulhatnak ezen a rövid fejtörőkből álló mini-túrán, melyben az első hat részhez kapcsolódóan kell képes feladványokat megoldani. A gyerekeknek szánt feladványok megoldásában természetesen a szülök is segíthetnek.

Kirakodó vásár. A galaxis minden szegletéből sok-sok ritkasággal és igazi gyűjtői darabokkal is találkozhatsz, és persze meg is vásárolhatod őket.

És persze lesz egy fotósarok is, ahol a Star Wars-jelmezesekkel fotózkodhatsz.

- ...és sok már érdekesség!