Országos Star Wars Találkozó
2015. november 14., szombat.

November 14-én első ízben kerül megrendezésre a Lurdy Ház és a Magyar Star Wars Klub közös, Országos Star Wars Találkozó elnevezésű rendezvénye. Erre az egésznapos eseményre az ország minden tájáról várjuk az érdeklődő rajpngókat, akik együtt szeretnék velünk ünnepelni nemcsak a messzi-messzi galaxis új filmjének, 'Star Wars - Az Ébredő Erő' közelgő premierjét, hanem szívesen visszaemlékeznének velünk a korábbi filmekre is.


Időpont: 2015. november 14., szombat, 10.00 - 17.30-ig

Helyszín: Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)

A rendezvényre a belépés INGYENES!

Kövess minket a Facebook-on!

A rendezvény néhány programpontja - mely természetesen változhat - előzetesen így néz ki:


Vendégünk lesz Csernák János színművész, Harrison Ford szinkronizálója. Hét év után ismét körünkben üdvözölhetjük Csernák Jánost, aki nagyon várja már a hetedik epizódot, és persze ki nem hagyná az Országos Star Wars Találkozót sem.
 
Az Országos Star Wars Találkozón Fazekas Attila egy különleges műsorszám - amolyan művészeti Workshop - keretein belül mutatja be a közönségnek, hogyan kell Star Wars-os illusztrációt készíteni szabad kézzel. Ha látni akarod, gyere el Te is november 14-én a Lurdy Házba!
 
Aki szeretne érdekes előadásokat meghallgatni a messzi-messzi galaxisról, mindenképpen jöjjön el! Eddig ami biztos, hogy a Star Wars háttéripar, és a plakátok története mindenképpen teritékre kerül, valamint lesz egy interaktív beszélgetés a könyves-galaxisról is, melybe a közönség is aktívan beszállhat a kérdéseivel és véleményével.
 

Eredményhirdetés. A Magyar Star Wars Klub által meghirdetett Episode VII poszter-pályázat pályaműveinek bemutatása, értékelése, és a győztesek kihirdetése.
 
Megismerkednél a fénykardvívás alapjaival? Szeretnéd átélni egy jedi mester kiképzésének néhány fortélyát? Az Országos Star Wars Találkozón a CosFighters team szakavatott harcosai bevezetik a padawan-jelölteket a vívás rejtelmeibe. Gyere el Te is, és ha már ott vagy, tedd vagy ne tedd! De ne próbáld.
 
Az Insert Coin Egyesület nem mindenapi meglepetéssel készül az Országos Star Wars Találkozóra. Retro Star Wars videó-játékok sora kerül bemutatásra, és persze a bemutatás mellett a rendezvény látogatói ki is próbálhatják az igazán impozáns gépparkkal - Atari 2600, C64, Spectrum, NES, SEGA Master System, SEGA MegaDrive, Amiga 500, SNES, N64, SEGA DreamCast, PS2, GameCube és néhány veterán PC, 486 - rendelkező egyesület Star Wars-os játékait. Ha nosztalgiázni szeretnél, vagy csak kipróbálnád a legendás játékokat, amikről faterék meséltek neked, akkor látogass el november 14-én a Lurdy Házba, az Országos Star Wars Találkozóra.
 
Az Országos Star Wars Találkozó egyik érdekes programpontjának ígérkezik az újgenerációs Star Wars Miniatures játékok bemutatója, melyeket nemcsak megnézni, hanem a helyszínen kipróbálni is lehet. Az X-Wing Miniatures Magyarország csapata az swmini.blog.hu-val kiegészülve vezeti a messzi-messzi galaxis legádázabb űrcsatáinak és felszíni összecsapásainak történetébe az érdeklődőket. Ha hallottál már az X-Wing Miniatures, az Armada és az Imperial Assault című játékokról, de nem tudtad kipróbálni őket, akkor feltétlenül gyere el november 14-én a Lurdy Házba, mert most lehetőséged nyílik rá, hogy flottaparancsnokként próbára tehesd magad!
 
Az Országos Star Wars Találkozó ideje alatt egy speciális Minitárlatot is tervezünk. Ennek lényege, hogy 10 zárható üvegvitrinben egy-egy hazai gyűjtő mutathatja be kollekciójának érdekes darabjait.
 

A HunLTC Lego klub Star Wars-os terepasztalokkal, járművekkel, és LEGO-s börzével várj a Találkozó látogatóit!

Maratoni vetítéssorozat. Ha érdekelnek az 1976-2012 között időszak érdekes dokumentumfilmjei és interjúi, néhány klubos anyaggal kiegészülve, akkor a MiMozink 1-es nagytermében, 11.00-tól 16.00-ig a program részeként Te is végignézheted ezt a nem mindennapi összeállítást.

Star Wars-plakátkiállítás. Az 1976 és 2015 megjelent Star Wars-os plakátokból válogatva a Lurdy Házban már meg lehet nézni egy kisebb tárlatot. (Ehhez kapcsolódik majd az előadóterem egyik előadása is, a Star Wars plakátok történetéről.)

Többfordulós kvíz-játék. A sorozat több selejtezőből és egy döntőből áll, a döntőbe a selejtező győztesei kerülnek össze.

Klasszikus Star Wars Miniatures játékbemutatók. Pár évvel ezelőtt nagyon sok rajongót vonzott szerte a világon és talán még most is sokan emlékeznek a Star Wars Miniatures-re. Aki kedvet érez ahhoz, hogy kipróbálja, milyen lenne különböző Star Wars-os korszakok csapatait irányítani, november 14-én megteheti.

Cosplayverseny. A jelmezes verseny sem maradhat ki a nap programjából. Aki rendelkezik valamilyen Star Wars-os jelmezzel, akármennyire is régi, máris jelentkezhet a klub e-mail címén -, swklub@citromail.hu – és ott lehet az Országos Star Wars Találkozó nagyszínpadán tartandó megmérettetésen, ahol értékes nyeremények várják a győzteseket.

Gyerek játszósarok. Színezés, párkereső-verseny, arcfestés, hogy a kicsik se maradjanak ki a galaxis mókáiból.

Dejarik-sakk. Emlékszel a legendás sakkpartira, amit Chewbacca és a két droid játszott a Millennium Falcon fedélzetén? Most Te is kipróbálhatod ezt a különleges játékot, csak hagyd nyerni a vukit!

A galaxis fejtörői, hat részen át. Rajongó családok együtt indulhatnak ezen a rövid fejtörőkből álló mini-túrán, melyben az első hat részhez kapcsolódóan kell képes feladványokat megoldani. A gyerekeknek szánt feladványok megoldásában természetesen a szülök is segíthetnek, és hat mind a hat állomást sikeresen teljesítik, akkor jelentkezhetnek egy ingyenes arcfestésre, és részt vehetnek a nap végi tombolasorsoláson is, Star Wars-os nyereményekért.

És persze lesz egy fotósarok is, ahol a Star Wars-jelmezesekkel fotózkodhatsz.

- ...és sok már érdekesség!