Ilyen volt az októberi klubnap
2012. október 13., Lurdy Ház

Október 13. fontos dátum lett a hazai Star Wars rajongók életében. Fazekas Attila ezen a napon mutatta be a csaknem három évtizede várt képregényét, a Jedi visszatért. Sajnálatos módon az esemény jelentősége dacára mégis voltak olyanok, akik egy olyan, velünk párhuzamos rendezvényre mentek, melynek alapvetően nem sok köze volt a messzi-messzi galaxishoz. Pedig ez a képregény az ő kedvükért is készült...

A szép számmal megjelent érdeklődők szerencsére feledtették a negítvumokat, főleg az elmúlt hetekben az interneten keringő ostoba megnyilvánulásokat. Amikor Attilával a közönség előtt beszélgetve ez felvetettem, a legendás rajzoló sem rejtette véka alá a véleményét. A rendezvény elején a vidékről felutazó rajongókkal beszélgetve pedig egyre inkább azt éreztem, hogy volt értelme az eddig zajló megpróbáltatásoknak. Az ő véleményük az volt, hogy nem kell foglalkozni azokkal a hangokkal, melyek irigységből és rosszindulatból nyilvánultak meg ebben a témában.

És mi volt a véleménye Steve Sansweet-nek a képregényről? "Ez egy igazán mesés történet. Ennyi év után ugyanazt a művészt megszerezni és ráadásul megtudni, hogy nem csak benne van a munka elvállalásában, de boldogan teszi azt! És a képeken látható alkotás nagyszerűen néz ki! Remélem, hogy gond nélkül sikerül befejeznie ezt a projektet is."

A rendezvényünkön ismét helyett kapott a Jedi Menedék novellaíró pályázatának díjátadója. Idén két kategóriában - csempészek/fejvadászok és droidok - lehetett nevezni, és bár nem volt olyan nagy az érdeklődés, mint tavaly, mégis elég jó pályaművek születtek. (A tavalyihoz hasonlóan idén is álnéven indultam ezen a pályázaton, és nem kis szerencsémre a díjazottak közé kerültem. Persze a helyezésért járó ajándékot máris tovább adtam...)

A következő összejövetelünk még idén decemberben várható, szintén a Lurdy Ház mozijában. December 8-án szombaton szeretnénk megrendezni egy Star Wars, Sci-Fi & Fantasy börzét, melyre ingyenes lesz a belépés. További információkat az elkövetkező hetekben adunk közzé.