35. évfordulós klubrendezvény
2012. május 12. szombat
Barta Zoltán összeállítása

Május 25-e egy igazi ünnepnap, amit a rajongók minden évben megünnepelnek. Három és fél évtized persze már történelmi lépték, hiszen ha belegondolunk, mennyi minden történt az első Star Wars-film bemutatója óta, akkor talán sokkal jobban tisztelhetjük a filmek alkotóit a mai napig is nagy élményt nyújtó film(ek)ért.

Az első film premierjének 35. és a második rész 10. évfordulója persze kellő alapot adhat az ünnelésre. Éppen ezért villantottuk fel a hetvenes évek végi eseményeket, amikor a Star Wars nemcsak egy film volt a sok közül, hanem villámgyorsan jelenség lett. Különös dolog, hogy most felnőtt fejjel újra és újra visszatekinthetünk arra a korszakra, amikor gyerekkorunk meghatározó filmes élménye szép lassan a mindennapi életünk részévé vált.

A Lurdy Ház mozija ezúttal is tökéletes helyszínnek bizonyult. A közönség soraiban most is szép számmal voltak jelmezesek, és az egyik műsorszámban a közelmúltban alakult Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub be is mutatkozott. A bemutatkozó klip után a klub vezeteőjével, Mengyi Gáborral arról beszélgettünk, milyen ötlet vezetett a klub megalakulásáig, és milyen tervekkel vágtak neki a közeljövőnek. Reméljük, sokszor fogunk közös produkciókban szerepelni az elkövetkező időszakban.

A klubnap vendége volt Szente Mihály műfordító, a Szukits Kiadónál megjelent Star Wars-könyvek egy részének fordítója. A beszélgetés során végigvettük azt, hogyan lesz egy angol nyelvű könyvből magyar változat, valamint megtudhattuk, mennyire összetett munka a fordítás. Szente Mihály természetesen a sorainkba lépett, és a következő rendezvényen is biztosan találkozhattok vele - klubtagként.

Sajnos új klubújság megjelenésére e napon nem került sor, méghozzá finanszírozási okok miatt. Reméljük, hogy októberre ez pozitív irányba változik. Viszont megkezdődött a visszaszámlálás, hiszen októberben Fazekas Attila limitált képregénye is debütál majd a klubnapon. A Jedi visszatér várhatóan már a megjelenése pillanatában ritkaság lesz, főképpen, hogy nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, és csak a klubrendezvényen juthatnak hozzá az érdeklődők. A tagságival rendelkező klubtagok pedig ezúttal is előnyben részesülnek. A fejleményekről folyamatos tájékoztatást adunk a web-oldalunkon.



A klubnapon nagy volt a jelmezes aktivítás:

Vendégünk volt Szente Mihály műfordító, akivel a hazánkban mostanában megjelent könyvekről beszélgettünk:

Ez a nap tényleg a Star Wars-ról szólt, és egy moziban ezt sokkal hangsúlyosabbnak érezhettük: