EPISODE I 3D premier és klubnap a Lurdy Házban!

2012. február 9-én 00.01-perckor (vagyis február 8-án éjfél után egy perccel) lesz az első vetítése a Star Wars Episode I The Phantom Menace 3D-nek, melyre meginvitáljuk a hazai Star Wars rajongókat. Az esemény a harmadik rész idején jól bevált menetrend szerint épül fel, vagyis február 8-án szerdán este 19.30-tól kezdődik a klubnap, és utána, 00.01-től nézhető meg a film 3D-ben.

A klubrendezvény műsora folymatosan bővül, de előzetesen már közzé tudunk tenni egy tervet, hogy nagyjából mire lehet számítani ezen az estén.

- A klubrendezvényre a felnőtt belépőjegy 1000 Ft-ba, a gyerekjegy (10 éves korig) 500 Ft-ba kerül.

- A klubnapra jelenik meg a Starfighter klubújság 15. száma. Ez alkalomból ismét kétféle választható borító lesz, Obi-Wan Kenobi-val és Darth Maul-lal. Ez utóbbi csak ezen a rendezvényen lesz hozzáférhető, később nem készül belőle több példány.

- A rendezvényre jegyet váltó első 120 felnőtt rajongó egy-egy képeslapnaptárat kap ajándékba!

- 30 éve mutatták be Magyarországon a Birodalom visszavág című filmet. Ebből az alkalomból olyan dokumentum- és interjú összeállításokat mutatunk be, melyek eddig még nem szerepeltek a rendezvények műsorán. A harminc évvel ezelőtt rögzített felvételeken megszólal David Prowse és Anthony Daniels is, és arról mesélnek, hogyan kapták meg a szerepüket, és milyen volt egy teljesen zárt jelmezben végigcsinálni két filmet. Az interjúk feliratosan kerülnek levetítésre.

- A Star Wars mellékszereplői a Saga előtt több mint egy évtizeddel már együtt játszottak egy tévé-sorozatban. Hogyan is néztek ki fiatalon a Felkelés és a Birodalom vezetői? Ez kiedrül egy rendhagyó összeállításból...

- 15 éves a Special Edition. A másfél évtizede bemutatott felújításokra egy rövid George Lucas interjúval emlékezünk.

- A rendezvény alatt több fontos bejelentésre készülünk, melyek érintik a közeljövő rendezvényeit. Aki tehát kíváncsi ezekre, az első részben feltétlenül legyen a teremben!

- A premier előestéjén nem maradhat el az Episode I körüli felhajtás sem. Az első részhez készített rövidfilmek és interjúk szintén feliratosan kerülnek majd bemutatásra.

- Erre az alkalomra is készülünk egy saját gyártású dokumentumfilmmel. Zsigmond Tamara közreműködésével mutatjuk be az Episode I kronológiáját felelevenítő összeállítást.

- Darth Maul - Saboteur. Moser Károly olvas fel egy lefordított részletet a hazánkban eddig még meg nem jelent e-book-ból.

- Öt év után - az aktualitásra való tekintettel - ismét bemutatjuk a klub 1999-es Fantom mecénás című színpadi produkcióját, természetesen felvételről...

- Ha az időnkbe belefér, akkor egy tisztán Episode I-es kérdésekből álló kvíz-játékot is lebonyolítunk.

- ...és persze lesz cserebere-kirakodó vásár is, a galaxis minden szegletének kínálatával.


A klubnapra a jegyeket a helyszínen február 8-án 18.30-tól kezdjük árusítani, és ekkor már átvehetőek lesznek a filmre igényelt jegyek is. Mivel a két esemény hivatalosan egymástól független lesz, ezért aki csak a klubnapra kíváncsi nem muszáj a filmre is jegyet váltania, és persze ez fordítva is igaz.

Várjuk tehát a jelentkezését mindazoknak, akik szeretnék velünk ünnepelni a Star Wars Saga visszatérését a mozivászonra! Ha bármilyen kérdés felmerül ezzel kapcsolatban, írj a klub címére, és igyekszünk gyorsan válaszolni.