Az XVI. Star Wars Miniatures-verseny a Holdfényben
Barta Orsolya összeállítása


November 20-án tartottuk az aktuális Star Wars Miniatures-versenyünket a Holdfényben. A hangulat nagyon jó volt, bár most nem volt olyan sok versenyző, mint a múlt alkalommal. Az induló csapatok között akadt néhány különlegesség is, a szinte már kötelezőnek mondható birodalmiak mellett. Bár csak hatan voltunk, így elég lett volna a végső eredményhez három forduló is, közös megegyezéssl úgy döntöttünk, hogy négy fordulót játszunk, elvégre a játék miatt gyűltünk össze.

Az első fordulóban Tolmár Zsolt köztársasági csapatával került szembe a Luke Skywalker-Jarael-Kaminoan Medic trióm. A Rancor Pit pályán játszottunk, és bár az aktiválások szempontjából nagyon nagy hátrányban voltam, Luke nem okozott csalódást, szinte "hat karral, Sívaként" osztotta a sebzéseket. A második körben még így is elvesztettem a gyógyítómat, mivel Artoo kábellel behúzta a harcosaim háta mögé a Jedi Weapon Mastert, aki lekaszabolta a kaminóit. Jarael közben nagyon jól tartotta a frontot Shaak Ti és General Skywalker ellen, szinte minden parry-t sikerült megdobnom, aminek Zsolt nem nagyon örült. Egyszer még Anakin kiaktiválása is sikerült, de végül Jarael is elhullott. Akkorra azonban már Shaak Ti is éppen csak, hogy élt. Luke ezután gyorsan "lefejezte" a maradék ellenséget, így teljes győzelmet sikerült aratnom.

A második fordulót Zilahi Sanyi birodalmiai ellen játszottam, szintén a Rancor Pit pályán. Sanyi, Lobotnak köszönhetően még reinforcementet is hívhatott az összecsapásunk kezdetén, ami egy R4-es droidból és egy aqualish warriorból állt. Bár ezen a pályán nem sok ajtó van, mégis nagyon nagy hátrányban voltam, mert neki két override-os karaktere is volt, nekem pedig egy sem. A játék elején az egész csapatát a nagy rancor odúból indította, és csak Vaderrel jött ki, hogy fojtson néhányat a karaktereimen. Ennek meg is lett az eredménye: előbb a gyógyítóm, utána pedig Jarael is áldozatául esett Vader haragjának. Közben kétszer azért sikerült rányomulnom Vaderre, aki bár ekkor mindig inkább a menekülést választotta, az elszakadási támadásokkal (attack of opportunity) azért elég jól elfogyasztottam az életét. Ekkor azonban Sanyi visszavonult a rancor odúba és nekem már esélyem sem volt utána menni, úgyhogy Luke-kal visszavonultam a gambit zónába, hogy legalább ezek a pontjaim gyűljenek. Ekkor Sanyi 35 ponttal vezetett, mert az egy szem aqualish, akit sikerült kivégeznem, sajnos reinforcement volt, így az értéke nem számított bele a győzelmi pontba. Már nagyon el voltam keseredve, de mivel Sanyi még akart egyet fojtani Luke-on, kijött a biztonságos barlangból, és szerencsémre egy négyzettel elszámolta magát; én pedig nem haboztam kihasználni a tálcán kínált győzelmi lehetőséget és Luke két erőpontját felhasználva, 24 mezőt lépve beálltam Vader mellé. Ő persze megpróbált ellépni, de a twin-attack of opportunitimnek következtében elhalálozott. Ezután Sanyival megállapodtunk a játék végében, mivel ismét bezárta az orrom előtt a rancor odú ajtaját. Ez a meccs nagyon szoros volt, 60-40-re nyertem.

A harmadik meccsem nagyon szánalmasra sikerült, ismét bebizonyosodott, hogy legalább két ugnaught demolitionist nélkül nem szabad csapatot összeállítani! Szegedi Gábor birodalmi csapatával kerültem össze, és legnagyobb bánatomra nem sikerült megnyernem a pályámat, így az általa hozott Freight Transit Station pályán játszottunk, ami mondanom sem kell, hogy a "halált" jelentette a csapatomnak. Gábor összeállítása hasonló volt Sanyiéhoz, de ő Lobottal még két R7-es droidot hozott be a játék kezdetén, így három ajtónyitóval indult, szemben az én nullámmal. A játék egésze alatt a pálya alsó részéből sem sikerült kiszabadulnom, mert Gábor minden ajtót bezárt az orrom előtt, közben alkalomadtán messziről fojtogatta a karaktereimet. Az egyetlen figura, akit sikerült leszednem a csapatából, egy Disciple of Ragnos volt. Luke maradt meg utolsónak, őt végül az egyik vonat vezető fülkéjébe sikerült Gábornak bezárnia, ezután minden körben az "ajtó kinyit - Vader fojt - ajtó bezár" forgatókönyv ment, míg Luke, súlyos légzési nehézségek következtében el nem halálozott...

A negyedik meccsre egy jóval könnyebb ellenfelet kaptam Lengyel Attila személyében, akivel megint a Rancor Pit pályán játszottunk. Attila szintén egy Új köztársasági csapattal indult, de sajnos nem nagyon ismerte a csapat képességeit, ezért volt, hogy én figyelmeztettem az elfelejtett double attack-ekre is. Nála szintén nem volt ajtónyitós, így a játék a jól bevált "kaszaboljuk le egymást" sémát követte. Nagyjából fél óra alatt kiírtottam a csapatát, utána már csak azt vártuk, hogy a többiek befejezzék a játékot.

A nyeremények az Alliance and Empire és a Knights of the Old Republic kiegészítőkből voltak. Két VR figurát sikerült bontanunk (Obi-Wan Kenobi Jedi Spirit és Biggs Darklighter), a ritkák pedig Lando Calrissian Dashnig Scoundrel, Darth Vader Scourge of the Jedi, Captain Tarpals és Han Solo Smuggler voltak. Bár Szegedi Gábor nyerte meg a versenyt, nagyon előzékeny volt, mert mivel neki már megvolt az összes nyeremény figura, felajánlotta, hogy válasszanak előbb a többiek, és ő majd elviszi a maradékot. Így végül Lengyel Attilát hagytuk elsőnek választani. Végül mindenki talált magának tetsző figurát.(Érdekes, hogy Gábornak Obi-Wan maradt.)

A következő versenyünket rendhagyó helyen fogjuk tartani, december 18-án a Millenáris Parkban megrendezett Holfénycon-on. A nevezés, hasonlóan a júniusi alkalomhoz, a belépő díj lesz, ami 1000.-, úgyhogy érdemes lesz eljönni!

Végeredmény:

1. Szegedi Gábor
(Emperor Palpatine on Throne, Darth Vader Unleashed, Disciple of Ragnos 2x, Lobot)
Pálya: Freight Transit Station

2. Tolmár Zsolt
(General Skywalker, Shaak Ti Jedi Master, Jedi Weapon Master, R2-D2 Astromech Droid, Rodian Brute 3x, Mouse Droid 3x, Ugnaught Demolitionist)
Pálya: Power Regulation Chamber

3. Barta Orsolya
(Grand Master Luke Skywalker, Jarael, Kaminoan Medic)
Pálya: Rancor Pen

4. Zilahi Sándor
(Emperor Palpatine on Throne, Darth Vader Unleashed, Sly Moore, Lobot, R7 Astromech Droid, Ugnaught Demolitionist)

Pálya: Rancor Pen

5. Kardos Attila
( Mace Windu Jedi Master, Jarael, Gundark,Massiff, T1 Bulk Loader Droid, Youngling)
Pálya: Ruined Base

6. Lengyel Attila
(Leia Skywalker Jedi Knight, Kyle Katarn Combat Instructor, Cade Skywalker Padawan, Kyp Durron, Exceptional Jedi Apprentice)
Pálya: Throne Room

A versenyzők:
Pillanatképek a versenyről: