Ilyen volt az októberi klubnap
Barta Zoltán összeállítása


Október 16-án a Palace Duna Plazaban ismét szép számmal jöttek össze a Star Wars-rajongók, és ez a külsőségeken is meglátszott. Ilyenkor a jelmezesek felbukkanása rögtön ráirányítja a figyelmet az eseményre, ennek köszönhetően pedig a klubnapra látogatók el sem téveszthetik a helyszínt...

Az elején sajnos belefutottunk egy olyan dologba, amire nem számítottunk. A Starfighter klubújság a meghirdetett kétborítós kiadásnak köszönhetően rekordgyorsasággal - mindössze néhány perc alatt - elkelt, így akik később érkeztek a terembe, már csak a hűlt helyét találták. Nos, jó hír, hogy az újság nem fogyott el végleg - csak a Boba Fett borítós, ez csak erre az alkalomra készült 30 példányban - és a AT-AT borítóst továbbra is meg lehet rendelni. Akit tehát érdekel a Starfighter 11-es vagy valamelyik korábbi száma, írjon egy mail-t a klub címére...

Még a műsor előtt a Jedi Menedék vezetője, Gia hirdette ki a nyári novella-pályázatuk erdeményét, valamint Babik Balázs a saját kezüleg készített rendkívül látványos Jabba-palotás diorámáját mutatta be. A diorámát mérete miatt sajnos csak fényképeken csodálhatta meg a közönség, de a web-oldalunkra máris felkerült belőle egy összeállítás.

Aztán végre elérkezett a műsorkezdés ideje, és ezúttal is igyekeztünk sok érdekességet felvonultatni. Sajnos a szűkös időkeret miatt ismét kimaradt egy-két dolog, de azért örültem annak, hogy a Birodalom visszavággal kapcsolatos összeállítások tetszést arattak, és a rögtönzött szavazás alapján a rajongók tényleg ezt a filmet tartják a legjobbnak a Star Wars-galaxisban.

Az Expanded Universe-t erősítő animációkkal, a The Force Unleashed II és a The Old Republic trailereivel kapcsolatban viszont kiderült, hogy ezek az alkotások tényleg a jobban illenének mozivászonra, mint az otthoni monitorokra. Az ebben a témában tartott szavazás százszázalékosan meggyőzött arról, hogy gyakorlatilag mindenki kíváncsi lenne egy ilyen színvonalú animációs filmre a mozikban.

Ebben az évben persze nemcsak a Birodalom visszavág ünnepelte a 30. születésnapját, hanem az első magyarnyelvű Star Wars-könyv is. Ennek apropóján készült egy olyan műsorszám, melyben Moser Károly olvasott fel egy rövid részletet az eredeti 1980-as kiadásból. Egy hasonlóra lehet majd számítani a következő alkalommal, hiszen Károllyal hetekkel ezelőtt rögzítettünk egy részt a Sithek bosszújából is.

A rendezvény igazi különlegessége volt, hogy két szinkronos vendéget köszönthettünk. Először Molnár Levente - Molnár Ilona bátyja - mesélt a Star Wars iránti rajongásáról és a The Clone Wars szinkronjáról. (A megjelentek nagy örömére egy battle-droid stílusú 'Vettem, vettem'-mel is gazdagodhatottunk.) Majd pedig Márkus Tamás hangmérnökkel beszélgettünk a szinkronok technikai oldaláról, és persze arról, hogy például az amerikai filmek esetében milyen kihívásokkal kell szembenézniük a stáb tagjainak.

A szünetben persze az autogramkérőké és a csereberélőké volt a főszerep. Meg persze a jelmezeseké, akik hihetetlen energiával és kretívitással készítik az újabbnál újabb kosztümöket.

Az alábbiakban néhány fotót láthattok az rendezvényről. Aki készített a klubnapon valamilyen érdekes képet, és szeretné, ha megjelenne az oldalunkon, küldje el bátran..

 

Pillanatképek a rendezvényről:


Molnár Leventével nemcsak a The Clone Wars-os szinkronról beszélgettünk:


Márkus Tamást a szinkronok technikai oldaláról faggattam:

Babik Balázs Jabba-palotás bemutatója:

Jelmezesekből ezúttal sem volt hiány: