Lejátszottuk a Hoth-i csatát a Sárkánytűzben
Barta Orsolya összeállítása


Augusztus 14-én rendhagyó játékra került sor a budapesti Sárkánytűzben. A szokásos verseny helyett a Hoth-i csatát játszottuk le, szigorúan csak a csatában jelenlévő karakterek közreműködésével. (Egy kivétel volt talán, Admiral Piett, aki eredetileg a Executoron tartózkodott a csata ideje alatt, most viszont őt is bevontuk, hogy legyen némi tápja a sima hórohamosztagosoknak.

A minél "élethűbb" játék érdekében két pályát toltunk össze, a hothi hómezőt és a generátort. Itt máris kiderült a scenario egyik hiányossága, ami korábban azért nem tűnt fel, mert akkor nem összetolt pályán játszottunk. Nevezetesen, hogyha a lépegető már a pálya végéből is lőheti a generátort, akkor minek jönne közelebb? Így a felkelők igen nagy hátrányba kerültek, mivel összesen egy hósiklójuk volt, a többi katonának pedig legalább 3-4 körbe telt volna eljutni a lépegetőig.

A defenzív játéktaktika így ebben az esetben nem volt túl szerencsés, és bár egyik oldalról sem hullottak nagyon a katonák, a generátor lerombolásával azért mégis csak a Birodalom nyert. De nem baj, mert legközelebb az endori csata alkalmával a felkelők majd revansot vesznek a birodalmon.

A játék azért nagyon jó volt, bár a 4 óra kicsit kevésnek tűnt. A hothi csata mellett Kovács István jóvoltából a Miniatures-játék űrhajós változatát, a Starship Battles-t is ki lehetett próbálni. Erre is voltak érdeklődők, és mivel az alapoknál ők sem jutottak tovább, valószínűleg egy következő időpontban ezt a változatot is újra elővesszük.

A következő minis játék időpontja előreláthatóan szeptember 18-a lesz, ekkorra egy eddig még nem próbált formátumú versenyt tervezünk, ami egyenlőre még titok, de a hamarosan felkerülő beharangozóból mindenki megtudhatja a részleteket. Annyi már előre biztos, hogy ez lesz a 'legviccesebb' verseny, amit eddig rendeztünk.