A XI. budapesti Miniatures verseny
Barta Orsolya összeállítása


A májusi versenyre 22-én került sor a budapesti Sárkánytűzben. A csapatformátum rendhagyó volt, a Dynamic Duo összeállítást próbáltuk ki. Lehet, hogy nem volt olyan jó ötlet ezt a formátumot használni, mivel többen bevallottan azért maradtak távol a mostani versenytől, mert nem tudtak ilyen csapatot kiállítani.

A bolt valamivel 10.00 után nyitott ki, úgyhogy csúszott a verseny kezdése. Mivel mindössze négyen gyűltünk össze a játékra, úgy dörtöttünk, hogy ezúttal körmérkőzéseket fogunk játszani, így mindenki játszott mindenkivel. Természetesen volt csere-bere is, valamint pár vállalkozó kedvű érdeklődő versenyen kívül játszott egymással.

A meccsek nagyon gyorsan lezajlottak, nem használtuk ki még a meghirdetett 30 percet sem, de ez nem is meglepő, mivel a csapatok egyenként két-két figurából álltak. Az az érdekes helyzet állt elő az első három játszma után, hogy Tolmár Zsolt mindhármunkat elkalapálva három győzelemmel stabilan birtokolta az első helyet, míg a második helyen hármas holtverseny alakult ki. Mi többiek szépen "körbevertük" egymást. Mivel a rapid meccsek miatt még nagyon sok időnk volt, úgy döntöttünk, játszunk egy újabb nagy kört, ismét három fordulóval. Így végül kialakult a végleges sorrend, Zsolt 6 győzelemmel megnyerte az egész versenyt, Sanyi 3 győzelemmel második lett, Laci 2 győzelemmel a harmadik, én pedig mindössze 1 győzelemmel a sereghajtó.

A Sárkánytűzben viszont éppen nagyon meg volt csappanva a Miniatures-készlet, mindössze 11 vagy 12 boosterük volt a különböző sorozatokból. Közmegegyezéssel végül 4 Dark Times boosterből volt a nyeremény, de very rare figura egyik csomagból sem esett ki. Azért még így is jó volt a felhozatal, IG-88 Assassin droidon, Bossk Trandoshan Hunter-en, Boushh Ubese Hunter-en és Merumerun tudtunk osztozni.

Végeredmény:

1. Tolmár Zsolt
(Cad Bane, Han Solo Scoundrel + Tractor Beam Reactor Coupling pálya)

2. Zilahi Sándor
(General Grievous Droid Army Commander, IG-88 Assassin Droid + Tractor Beam Reactor Coupling pálya)

3. Fehér László
(Darth Tyranus Legacy of the Dark Side, Durge Jedi Hunter + Rancor Pen pálya
)

4. Barta Orsolya
(Kit Fisto Jedi Master, Boba Fett Mercenary + Rattatak Arena pálya )

A versenyzők...
és a csapatok:
Pillanatképek a versenyről: