A X. Miniatures verseny Budapesten
Barta Orsolya összeállítása


Április utolsó szombatján került megrendezésre immáron a X. Star Wars Miniatures verseny. A helyszín ugyan változott a múlt hónapban, de a társaság kezd kialakulni és van jó pár fix ember is, akik már minden versenyen megjelennek.

A bolt már elég korán nyitva volt, úgyhogy kezdődött az asztalfoglalás és a cserebere. A common-uncommon figurák közül most a dejarik játék karakterei voltak a legnépszerűbbek, gyorsan el is fogyott a készlet belőlük. A kezdésre végül nyolc játékos jött össze (a jelentkezők közül ketten sajnos mégsem tudtak eljönni). A csapatok nagyon változatosak voltak: két szeparatista, két köztársasági, az egyik a muun tactics brokerrel megtámogatva, egy felkelő "nyümi"-kommandó, egy sith sok-sok fringe-dzsel kiegészítve, egy yuuzhan vong és egy birodalmi. A birodalmi csapatomhoz nagy reményeket fűztem, de ezek a játék folyamán nem realizálódtak. Összesen három forduló volt, mivel a DCI januári versenyszabály-módosításának köszönhetően a győzelemért járó pontok is változtak, így nagyobb lett a szóródás.

Az első fordulóban rögtön az egyik szeparatista csapattal lettem összesorsolva. Kezdetben még reménykedtem, hogy megnyerhetem, de Gergő nagyon jól taktikázott és a három részre osztott csapatából a battle droidokat vetette elém csalinak, míg ő az IG-kkal a másik oldalról megkerült, közben bevitt néhány fájdalmas találatot a gambit-zónában is az LR-57-tel. Az időkeret lejártáig ugyan nem tudta az összes karakteremet megsemmisíteni, de azért nagy pontfölénnyel győzött.

A második játszmám a saját pályámon zajlott a sith-fringe csapat ellen. Itt kicsit elbíztam magam és túl hamar törtem előre, bízva az embereim super-stealth-jében. Mivel Dani ezt látva minden létező karakterével rámrontott, a csapatom lassan elvérzet. Azért én is írtottam a katonáit, így a végén nagyjából 10-15 ponttal, de győzött.

A harmadik fordulóra már nagyon elkedvetlenedtem, de azért lejátszottuk a meccset. A Han Solo vezetésével induló nyümi hordával nem nagyon tudtam mit kezdeni, Zsolt kis kamikaze ewokjai 12-t lépve rakétaként rontottak a karaktereimre és a bónuszoknak köszönhetően ezek után még 30-as sebeket is okoztak, amit a figuráim nem sokáig bírtak. Míg én leginkább csak az ewokokat tudtam leszedni, addig ő lassan leírtotta a csapatomat. Az időkeret lejártakor az utolsó megmaradt R7-es droidommal tartottam már csak a frontot. Bár a droid "túlélte", a gambitekkel Zsoltnak meglett a teljes győzelemhez kellő 200 pont.

A nyeremények az új Masters of the Force kiegészítőből lettek kiosztva, 2 VR-t és 6 R-t sikerült bontani. Meglepetésünkre kiderült, hogy a Sárkánytűz is szokott kapni a Wizard's-tól promóciós anyagokat, így az élmezőnyben végzők még egy-egy Ossus Jedi Temple pályával is gazdagodhattak. A promóciós figurákból mindenki kapott, a Caamasi Noble és a Mandalorian Trooper közül lehetett választani.

Végeredmény:

1. Bauer Gergely
(Gha Nachkt, R7 Astromech Droid, Mouse Droid, IG-86 Assassin Droid 5x, Battle Droid Officer, Battle Droid 12x, LR-57 Combat Droid, Chameleon Droid + Muunilist Grand Plaza pálya)

2. Fehér László
(Admiral Yularen, Rodian Brute 6x, Ugnaught Demolitionist 2x, Mouse Droid 7x, Wookiee Scoundrel, Republic Commando - Sev, Jedi Weapon Master, Muun Tactics Broker, R7 Astromech Droid 2x, Clone Trooper on Speeder 2x + Mos Eisley pálya)

3. Zilahi Sándor
(Gha Nachkt, IG Lancer Droid 2x, Chameleon Droid, A4-Series Lab Droid, R7 Astromech Droid, T1 Series Bulk Loader Droid, Ugnaught Demolitionist, Mouse Droid 3x, Rodian Brute 2x, Battle Droid Officer, Battle Droid 12x)

4. Mester Hunor
(Yuuzhan Vong Jedi Hunter 3x, YV Elite Warrior 3x, YV Warrior 3x, Praetorite Vong Priest, Advance Agent Officer, Shaper, Peace Brigade Thug, Yomin Carr + Freight Transit Station pálya)

5. Tolmár Zsolt
(Han Solo in Stormtrooper Armor, Houjix, Ng'ok 2x, Ghhhk, Blood Carver Assassin 2x, Ithorian Commander, Wookiee Commando 2x, Ewok Scout 3x, Rodian Brute 3x, Ugnaught Demolitionist 3x, Chadra-Fan Pickpocket, Aqualish Assassin + Rancor Pen pálya)

6. Kovács Zoltán
(Clone Commander Bacara, Republic Commando - Boss, Republic Commando - Fixer, Republic Commando - Scorch, Republic Commando - Sev, Republic Commando Training Sergeant, ARC Trooper Sniper, Clone Trooper with Repeating Blaster, Elite Clone Trooper Commander, Senate Commando, Youngling)

7. Krámer Dániel
(Boushh - Ubese Hunter, Boma, Crimson Nova Bounty Hunter, Rodian Brute, Rodian Raider, Gungan Bounty Hunter, Trandoshan Elite Mercenary, Tusken Raider Scout 2x, Elite Sith Assassin, Elite Sith Trooper 2x, Sith Trooper Captain, Sith Guard + Throne Room pálya)

8. Barta Orsolya
(Moff Nyna Calixte, Storm Commando, Scout Trooper 2x, Noghri Commando, Mistryl Shadow Guard, Genoharadan Assassin 2x, Echani Handmaiden, R7, Amanin Scout, Imperial Dignitary 2x, Ugnaught Demolitionist 2x + Tractor Beam Reactor Coupling pálya)

Az első három helyezett: Bauer Gergely,...
Fehér László... és Zilahi Sándor.
Pillanatképek a versenyről:
Az extra nyeremény pálya: