A VIII. Star Wars Miniatures-verseny a Holdfényben
Bausz Áron összeállítása


Nagy várakozásokkal indult az idei Star Wars Miniatures verseny. Nagyon vártuk, hogy újra legyen megmérettetés, hiszen nem volt közel két hónapja ilyen jellegű összecsapás. Valószínű a recessziónak és a megemelkedett nevezési díjnak vagy a hosszú kihagyásnak köszönhetően most a szokásosonál kevesebben neveztek a versenyre.

A verseny előtt rátértünk az új szabályok ismertetésére, amiből kis vitatkozás lett. Szerencsére gyorsan túljutottunk rajta és a sorsolás után mindenki kereshette a párját és a térképét, amint nekiveselhedhettek az első csatának. Természetesen akinek nem volt saját térképe, annak adtunk kölcsön a játék erejéig.

Maga az esemény három fordulós, 150 pontos non-melee (nem közelharci) verseny volt, fordulónként 1 óra játékidővel. Főként (nyolcból 5) lázadó csapatokkal indultak a versenyzők, ami érdekes, hiszen biztos van más frakció is, ami ütőképes. A legérdekesebb összecsapás azonban az a meccs volt, ahol az egyik fél Sith csapattal nyomult. Itt a főszerepet a Sith rohamdroid kapta, ugyanis Double Attack, Twin Attack és Shield 2 képességei vannak és így - híján az ion gun-nak - elég nehéz volt leszednie ellenfelének. Persze a következő körben pont olyan ellenfelet kapott ahol volt ion gun, így ott alulmaradt. Egy másik meccs az azért volt különleges, mert ott az egész forduló alatt nem sikerült befejezni a második kört sem, így ott a Gambit pontok döntöttek a végén.

A verseny egyébiránt rendben lezajlott, az előre elkészített nevezési kártyák jó szolgálatot tettek, mint azt már korábban is, így könnyű volt győzelmek és a pontok felírása illetve a meccsek közötti rendszerezések és sorsolások.

Az utolsó - harmadik - és egyben döntő összecsapásban, ahol az leendő abszolút győzelemért ment a verseny volt egy kisebb probléma. Történetesen az utolsó forduló végét jelző csengőszóra is csak a második! körnél tartottak a versenyzők és mikor szóltunk, hogy akkor most ki nyert, egy kisebb szócsata kezdett kibontakozni. Szerencsére pár perc bírói csitítgatás után megegyeztek a versenyzők és nem lett belőle nagyobb probléma. Viszont sajnos itt is találtunk egy kis lukat a Star Wars Miniatures szabályrendszerén, mely szerint nincs szabályozva, hogy egy kör vagy aktiválás meddig tarthat. Sajnos a fenti példa mutatja, hogy ilyen sokáig is elhúzódhat egy meccs. (A végeredmény a Gambit pontoknál dőlt el 10-5-re)

A nyeremények most a The Dark Times című kiegészítőből lettek kiosztva, persze közös megegyezéssel. Szerencsére sikerült bontani a 8 boosterből két nagyon ritka (VR) figurát is, melyek a következők (persze nem ritkasági sorrendben): K'Kruhk; Merumeru; Chewbacca (Fearless Scout); Bossk (Trandoshan Hunter); Boushh (Ubese Hunter); Dengar (Hired Killer); 4-LOM (Droid Mercenary); Zuckuss (Bounty Hunter)

Végeredmény:

1. Szegedi Gábor
(Luke's Snowspeeder, General Dodonna, General Rieekan, Han Solo - Smuggler, Lobot, Princess Leia, R7 Astromech Droid)

2. Zilahi Sándor
(Elite Rebel Commando 2x, General Crix Madine, General Dodonna, General Rieekan, Han Solo - Smuggler, Princess Leia, Rebel Commando Strike Leader, Veteran Rebel Commando)

3. Kovács Jenő
(General Dodonna, General Rieekan, Han Solo - Smuggler, Juno Eclipse, Leia Organa - Senator, Luke Skywalker - Hoth Pilot Unleashed, Mouse Droid 2x, Obi-Wan Kenobi - Jedi Spirit, R7 Astromech Droid, Zuckuss - Bounty Hunter)

4. Tolmár Zsolt
(Boba Fett - Enforcer, Elite Rebel Commando 2x, General Dodonna, Han Solo in Stormtrooper Armor, Rebel Commando Strike Leader, Veteran Rebel Commando 2x)

5. Kovács István
(Zuckuss - Bounty Hunter, Dug Fringer, General Rieekan, Han Solo in Stormtrooper Armor, Human Engineer, Jax Pavan, Mouse Droid 2x, Zaalbar)

6. Kramer Dániel
(Crimson Nova Bounty Hunter, Echani Handmaiden, Elite Sith Trooper, Sith Guard, Sith Heavy Assault Droid, Sith Trooper Captain, Sith Trooper Commander)

7. Hermann Attila
(Captain Rex - 501st Commander, Padme Amidala - Senator, Clone Trooper Commander, Gungan Artillerist, ARC Trooper Sniper, 501st Clone Trooper, Elite Clone Trooper Commander, R4 Astromech Droid, Wookiee Scout)

8. Papp Tamás
(Clone Trooper on Gelagrub, Clone Trooper with Repeating Blaster, IG-86 Assassin Droid, Sly Moore, Wookiee Scoundrel 2x, Zuckuss - Bounty Hunter)

Pillanatképek a versenyről:

Az első három helyezett: Szegedi Gábor, Zilahi Sándor és Kovács Jenő.