IV. budapesti Star Wars Miniatures verseny - beszámoló
Barta Orsolya összeállítrása


Augusztus 8-án került sor a IV. Star Wars Miniatures bajnokságra a budapesti Holdfényben. Az esemény délelőtt 9 órakor kezdődött, az előkészületek és a nevezés időben lezajlott, így 10 órakor elkezdődhetett maga a verseny. Ezúttal ránk hárult a játékosok kisorsolásának és az eredmények - manuális - vezetésének feladata, de azt hiszem sikeresen vettük ezt az akadályt.

Ez alkalommal 11 versenyző gyűlt össze, és örömmel mondhatom, hogy (bár több rendszeresnek mondható játékos nem tudott eljönni), megint voltak új indulók is! Mivel páratlan számú játékos az úgynevezett "erőnyerés" miatt nem lett vona szerencsés, 10 óra előtt pár perccel 12. indulónak én is beneveztem. Itthon már több féle csapatot is összekészítettem ilyen esetre, és végül a szeparatisták mellett döntöttem. A végeredményt tekintve nem is ok nélkül. Az alábbi beszámoló tehát egy rendhagyó, belső szemszögből készített összeállítás lesz.

A 12 induló okán a verseny 4 fordulós volt, minden forduló előtt papírcetlikre írt nevek segítségével sorsolták össze a játékosokat. Így az első játékra Bauer Gergellyel kerültem össze, aki szinte majdnem ugyanolyan droid-csapattal indult, mint én. A meccs elég szoros volt, és bár mindkettőnk Chameleon Droidja beszaladt a játék elején a pálya közepére, hogy a gambit pontokat is gyűjtögessük, nagy szerencsémre Gergő eggyel elnézte a pontszerző zónát, így a játék végére kis különbséggel ugyan, de nyertem.

A második meccsem az új map pack-ben megjelent Rattatak Arena nevű pályán folyt Lengyel Attila ellen, aki a mezőny legfiatalabb játékosa volt. Az 1 órás időkeret alatt sikerült a csapata teljes taglétszámát megsemmisítenem, így ezt a fordulót is megnyertem.

A harmadik meccsem ugyanezen a pályán zajlott, ezúttal Szilágyi Levente köztársasági 'Jedi-kommandója' ellen. Itt már rögtön az első lépést alaposan elnéztem, amit az egyik battle-droidom bánt, mivel Captain Rex azon nyomban likvidálta. Ezután viszont a kevés aktiválás miatt Levente nagy hátrányban volt, amin még Yoda sem tudott változtatni. A második körben Qui-Gon Jinn bekerült az Assassin Droidjaim kereszettüzébe, amit nem is élt túl. A játék végére csúnya mészárlásba fordult a játék, és bár én is elvesztettem a Chameleon Droidot és egy IG-86-ot, neki végül csak egy Gran Raidere maradt.

Így három győzelemmel bekerültem a döntőbe, amit Fehér Dávid felkelő kommandója ellen játszottam - nem sok sikerrel. A csapatlétszámunk nagyjából megegyezett, ráadásul Dodonnának köszönhetően tudta tartani a "kiaktiválási versenyt" is. A három Override-os karaktere nagy fölényben volt az én egyszem Lobotommal szemben, így szép lassan elvérzett a teljes csapatom. Összesen három karakterét tudtam leszedni, míg ő kiírtotta szinte az egész droid-seregemet. Így összesítettben végül a második helyet szereztem meg.

A nyermény boosterek a Knights of the Old Republic és a Jedi Academy sorozatokból kerültek ki, bár korábban úgy volt, hogy The Clone Wars boostereket is kapunk, de azok közben sajnos kifogytak a boltból. Az első helyezett, Fehér Dávid Darth Siont választotta, én végül Jarael mellett döntöttem, mivel ezt a figurát már régóta szerettem volna megszerezni. A további nyermények között volt még Jar Jar, T3-M4, Leia Skywalker, Naga Sadow, Qui-Gon Jinn Jedi Trainer, Grand Master Yoda, hogy csak néhányat említsek.

A verseny nagyon jó hangulatban telt, gratulálunk minden résztvevőnek és reméljük, hogy a jövőben egyre nagyobb létszámú versenyeket rendezhetünk.

A következő verseny előreláthatóan szeptember 19-én, szombaton lesz. Arra gondoltunk, megint új kihívás elé állítjuk a leendő versenyzőket, ezúttal 100 pont lesz a csapatok összpontszáma, viszont csak unique, vagyis egyedi karakterek kaphatnak helyet benne. A csapat darabszáma nem lesz meghatározva, tehát akár 5-6 figurát is be lehet paszírozni a keretbe, de ha valaki úgy gondolja, mindössze egy fős csapattal is indulhat.

Végeredmény:

1. Fehér Dávid
(Luke Skywalker - Rebel Commando; Han Solo - Smuggler; General Crix Madine; Princess Leia; General Dodonna; General Rieekan; Rebel Commando Pathfinder; Rebel Commando Strike Leader; Elite Rebel Commando 2x; Veteran Rebel Commando; R2-D2 with Extended Sensors; Mouse Droid;)

2. Barta Orsolya
(General Drievous - Droid Army Commander; Lobot - Computer Liaison Officer; San Hill; Gha Nakcht; Battle Droid Officer; IG-86 Assassin Droid 2x; Chameleon Droid; IG Lancer Droid; Battle Droid 3x)

3. Szilasi Barnabás
(Master Kota; Boba Fett - Bounty Hunter; Telosian Tank Droid; IG-86 Assasin Droid; R2-D2 Astromech Droid; Mas Amedda; Caamasi Noble; Ugnaught Demolitionist; Ewok)

4. Fehér László
(Emperor Palpatine on Throne; Darth Vader - Unleashed; Thrawn - Mitth’raw’nuruodo; Arica; T3-M4; Imperial Dignitary; Gran Raider; Mouse Droid 4x; Jawa Scavenger; Ugnaught Demolitionist)

5. Kovács Marcell
(Master Kota; Mas Amedda; Yoda on Kybuck; Captain Panaka; R2-D2 Astromech Droid; Mouse Droid 2x; Kel Dor Bounty Hunter 3x; Ugnaught Demolitionist 3x)

6. Bauer Gergely
(General Grievous - Droid Army Commander; Wat Tambor; Chameleon Droid; Gha Nachkt; IG-86 Assassin Droid 3x; IG-100 Magna Guard; Mouse Droid; Ugnaught Demolitionist; Battle Droid)

7. Lengyel Attila
(Kyle Katarn - Combat Instructor; Lobot; Shyrack; Czerka Scientist; Human Soldier of Fortune; Rodian Scoundrel; Jawa Trader; ASN Assassin Droid; Duros Scoundrel; Genoharadan Assassin; Trandoshan Mercenary)

8. Szilágyi Levente
(Yoda; Obi-Wan Kenobi - Jedi Master; Qui-Gon Jinn - Jedi Master; Barris Offee - Jedi Knight; Captain Rex; Gran Raider)


9. Zilahi Sándor

(General Grievous - Droid Army Commander; Reek; Bodyguard Droid 2x; IG-100 Magna Guard; Super Battle Droid 2x; Heavy Super Battle Droid)

10. Szegedi Gábor
(Prince Xizor; Nom Anor; Advance Scout 4x; Kel Dor Bounty Hunter 4x; Whipid Tracker 3x; Ugnaught Demolitionist)

11. Kovács Zoltán
(Clone Commander Bacara; Anakin Skywalker - Jedi; Republic Comm. - Boss; Republic Comm. - Sev; Republic Comm. - Scorch; Republic Comm. - Fixer; Republic Comm. Training Sergeant; Genoharadan Assassin; Echani Handmaiden; Youngling)

12. Kardos Attila
(Lobot - Computer Liaison Officer; Mace Windu - Jedi Master; T1 Bulk Loader Droid; Clone Trooper on Gelagrub; Jawa Scout; ASN Assassin Droid; Amanin Scout; Antarian Ranger; Abyssin Black Sun Thug)

Pillanatképek a versenyről:

Az első három helyezett: Fehér Dávid, Barta Orsolya és Szilasi Barnabás: