Beszámoló a III. budapesti Star Wars Miniatures versenyről
Barta Orsolya összeállítása


Július 18-án már a harmadik Star Wars Miniatures Bajnokságot tartottuk a budapesti Holdfényben. A lelkes játékos- és érdeklődő csapat a szokásoknak megfelelően 9 óra előtt pár perccel kezdett gyülekezni a bolt előtt, majd az ajtónyitás után rögtön be is masírozott és némi nyálcsorgatást követően a polcok előtt elfoglalta a lassan már szokásosnak mondható helyét a pincehelyiségben.

9 és 10 óra között általában a regisztráció és a nevezés szokott elsősorban folyni, ez most viszont csúszott egy kicsit, mivel a bolt részéről érkező szervező csak némi késéssel futott be. Az időt addig csereberéléssel, beszélgetéssel és a táblák elhelyezésével ütöttük el, majd lassan megkezdődött a nevezés is.

Most összesen 10 versenyző indult a versenyen, ami valamivel kevesebb volt a múlt havi 16-nál, de az is tény, hogy a múltkori verseny három indulója ezúttal jobbnak látta, ha csak külső szemlélőként követi az eseményeket. Mi a kisebb létszámot a nyári vakáció számlájára írtuk.

A verseny érdekessége volt, hogy bár 150 pontos csapatokkal lehetett indulni, ezek nem tartalmazhattak semmilyen unique, vagyis egyedi karaktert, így a csatákat ezúttal a "közkatonák" vívták. A csapatok összeválogatásánál nagyjából hasonló szempontok voltak a mérvadóak, így nem meglepő, hogy három szeparatista, kettő-kettő felkelő, birodalmi és mandalor, valamint egy köztársasági csapat volt az indulók között. Mivel nem lehetett a "tápoló" erős parancsnokokat használni, a versenyzők arra voltak kényszerítve, hogy más módon próbáljanak bónuszokat adni a katonáknak. Ezáltal előkerültek a jó öreg fringe "parancsnokok", mint a Bith vagy a Twi'lek Black Sun Vigo. Mellettük népszerű volt még a Genoharadan Assassin, valamint az IG-86 Assassin Droid, amik bónuszok nélkül is elég erős karaktereknek számítanak. A tízből kilenc versenyző bőven kipótolta a csapatát fringe karakterekkel is, egyetlen "tiszta" csapat volt, mégpedig az egyik mandalor brigád. De ezen nem is kell meglepődni: a mandalorok között találhatóak a legerősebb non-unique katonák.

A verseny ezúttal is négy, egyenként egy órás fordulóból állt. A legszorosabb mérkőzés az első fordulóban zajlott Bauer Gergely és Szilágyi Levente között, akik az időkeretet kihasználva hajszálra ugyanannyi győzelmi pontot szereztek, így kénytelenek voltunk az alapján győztest hirdetni, hogy melyikőjüknek van a tábla középpontjához közelebb figurája. Így a győztes Levente lett, mivel az ő IG-86 assassin droidja két négyzetnyire állt a középponttól, míg Gergőé háromra...

A játék megkezdése előtt a hazai 501-es Légió két tagja is tiszteletét tette az eseményen, és mindketten élénk érdeklődést mutattak a játék iránt, még néhány mini-figurát is beszereztek maguknak. A versenyek nagyon izgalmasak voltak, a nyereményeket a legújabb sorozat, a Jedi Academy boosterei közül kapták a versenyzők. Gratulálunk minden résztvevőnek!

A következő verseny előreláthatóan augusztus 8-án, szombaton lesz. Többek kérésére a csapatok összpontszámát ezúttal 200-ra emeltük és bármilyen karaktert be lehet válogatni a hivatalos DCI szabályoknak megfelelően.

Végeredmény:

1. Mester Hunor
(Mandalor Commando 2x, Mandalor Trooper, Mandalor Scout 2x, Mandalor Captain 2x, Mandalor Quartermaster)

2. Tolmár Zsolt
(Storm Commando, Bith Black Sun Vigo, Twi'lek Black Sun Vigo, Genoharadan Assassin, Ishi Tib Scout, Kel Dor Bounty Hunter 3x, Czerka Scientist, Caamasi Noble, Ugnaught Demolitionist)

3. Fehér László
(Battle Droid Officer, Security Battle Droid, Chameleon Droid, IG Lancer, Mouse Droid 4x, IG-86 Assassin Droid, HK-50 Assassin Droid, Ugnaught Tech 2x, Ugnaught Demolitionist 2x)

4. Kovács Marcell
(Rebel Leader, Rebel Commando Strike Leader, Elite Rebel Commando 2x, Veteran Rebel Commando 2x,Rebel Commando Pathfinder, Amanin Scout, ASN Assassin Droid, Ugnaught Demolitionist)

5. Bauer Gergely
(Chameleon Droid 2x, Battle Droid Officer, Geonosian Overseer, Telosian Tank Droid, IG-86 Assassin Droid, R5 Astromech Droid, Ugnaught Tech, Ugnaught Demolitionist)

6. Bauer Sándor
(AT-ST, Dark Trooper Phase II 2x, X-1 Viper Droid, R5 Astromech Droid)

7. Szilágyi Levente
(Super Battle Droid Commander, Bodyguard Droid 2x, Heavy Super Battle Droid, Battle Droid Officer, Battle Droid, IG-86 Assassin Droid 2x, Dark Side Acolyte, Iktotchi Tech Specialist)

8. Kovács Zoltán
(Mandalor Commando 2x, Mandalor Captain, Mandalor Gunslinger, Mandalor Scout, Human Soldier of Fortune, Human Scoundrel, Human Bodyguard, Kel Dor Bounty Hunter, Trandoshan Mercenary)

9. Kardos Attila
(Clone Trooper on Gelagrub, Heavy Clone Trooper, ASN Assassin Droid, Amanin Scout, Dug Fringer, Gotal Fringer, Jawa, Jawa Scout, Trandoshan Mercenary, T1 Bulk Loader Droid)

10. Lengyel Attila
(Rebel Commando, Elite Rebel Commando, Bothan Commando, Rebel Honor Guard, Genoharadan Assassin, Human Soldier of Fortune, ASN Assassin Droid, Rodian Scoundrel, Jawa Trader, Trandoshan Mercenary)


A versenyzők:

Pillanatképek a versenyről:

A dobogósok: Mester Hunor, Tolmár Zsolt és Fehér László: