Lezajlott a II. budapesti SW Miniatures verseny
Barta Zoltán összeállítása


Június 20-án ismét Star Wars Miniatures bajnokság volt a Holdfényben. Az előre meghirdetett eseményre a korábbiaknál sokkal több versenyző és érdeklődő jött el, ami örvendetes tény, főleg, hogy egyszerre nyolc táblán zajlottak az összecsapások. A nevezők által megszavazott táblamennyiség egyébként nem lett volna elegendő, de szerencsére voltak kéznél tartalék táblák, ennek köszönhetően egyetlen versenyző sem maradt le a buliról.

A DCI-s regisztáció után 15 versenyző állt rajtra készen, emiatt jelen sorok írója kénytelen volt 16.-nak beszállni, pusztán azért, hogy a májusi verseny tapasztalataiból okulva ne legyen erőnyerő a bajnokság egyes fordulóiban. Mivel jómagam nem vagyok egy nagy játékos, a negyedik forduló után sikerült a stabil 12. helyet megszereznem. A játék mellett még fotókat is kellett készítenem, és néha bizony emiatt kénytelen voltam játék közben otthagyni a táblát, aminek a játékostársaim biztosan nem nagyon örültek.

Ez alkalommal egyébként a 150 pontos csapatokat favorizáltuk, és így a játékosoknak a csapatuk összeállításánál az egy hónappal korábbihoz képest jóval nagyobb mozgásterük volt. Az előzetes értekezések során ráadásul páran jelezték, hogy 'huge', vagyis óriás karakterekkel kívánnak indulni, ezért néhány pályát ejteni kellett a versenyből. Nos, a nevezéskor kiderült, hogy meggondolták magukat, és egyik csapatba sem került ilyen karakter.

Viszont a versenyzők által favorizált összeállítások meglehetősen vegyes összképet mutattak. Volt itt sith, birodalmi, felkelő, köztársasági, új-köztársasági, mandalore, szeparatista csapat, kellő mennyiségű fringe karakterrel megspékelve. (A végeredménynél helyezési sorrendben olvasható a nevezett csapatok összeállítása, leszámítva persze a játék közben erősítésként behívott karaktereket.) Azt érdemes megjegyezni, hogy míg a májusi versenyen General Kenobi volt a nagy kedvenc - őt még most is sokan beválogatták -, mostanra azonban már inkább Emperor Palpatine on Throne lett a befutó. (A csapatok között egyébiránt érezhetően felbukkantak a 'con-winner' és 'black and blue' ízű alakulatok is, de félreértés ne essék, ez nem volt kizáró tényező.)

Az egyórás fordulók során minden játékos igyekezett kihasználni a 'unigue' karakterek által nyújtott extra előnyöket az Erőpontok osztogatásától a gyógyításon keresztül a különböző parancsnoki hatásokig, és persze lehetőség szerint szorgosan gyűjteni a tábla középső részének birtoklásáért járó gambit-pontokat. A korábbi versenyhez hasonlóan most is akadt olyan mérkőzés, melyet a gambit-ért kapott pontok döntöttek el. (A nevezési díjért cserébe a bajnokság végén most is egy-egy booster járt a versenyzőknek a Holdfény Fantasy & Játék Szaküzlet jóvoltából. A kibontott boosterekből helyezési sorrendben választhattak a játékosok.)

A következő verseny július 18-án, szombaton lesz a Holdfényben. A nevezési feltételeket hamarosan közzétesszük, de az már biztos, hogy egy 150 pontos non-unigue versenyre lehet majd számítani...

Végeredmény:

1. Kovács Jenő
(Darth Vader - Unleashed, Emperor Palpatine on Throne, Thrawn - Mitth'raw'nuruodo, Jagged Fel, Mas Amedda, Gran Raider 2x, Ugnaught Demolitionist 3x)

2. Fehér László
(Darth Vader - Unleashed, Emperor Palpatine on Throne, Arica, T3-M4, Imperial Dignitary 2x, Ugnaught Demolitionist 3x)

3. Fehér Dávid
(Veteran Rebel Commando, General Rieekan, Rebel Commando Strike Leader, Princess Leia, Luke Skywalker - Rebel Commando, General Crix Madine, Caamasi Noble, Gran Raider, Elite Rebel Commando 2x)

4. Horváth László
(General Grievous - Droid Army Commander, San Hill, Lobot, IG-86 Assassin Droid 3x, Battle Droid)

5. Szegedi Gábor
(General Obi-Wan Kenobi, Barriss Offee - Jedi Knight, Anakin Skywalker - Jedi, Republic Commando - Sev 2x, Ugnaught Demolitionist)

6. Tusor László
(Emperor Palpatine on Throne, Arica, Jagged Fel, Antares Draco, Nightsisiter Sith Witch 2x, Storm Commando)

7. Mester Hunor
(Boba Fett - Mercenary, Moff Nyna Calixte, Shadow Stormtrooper, Evo Trooper, Noghri Commando 2x)

8. Kovács Marcell
(Veteran Rebel Commando 3x, Rebel Commando Strike Leader, General Crix Madine, Rebel Leader, Elite Rebel Commando 2x, Ugnaught Demolitionist 2x, R2-D2 Extended Sensors, Juno Eclipse)

9. Kovács István
(General Obi-Wan Kenobi, Mace Windu - Jedi Master, R2-D2 Astromech Droid, Republic Commando - Fixer, Caamasi Noble)

10. Bausz Áron
(General Obi-Wan Kenobi, Commander Gree, Elite Clone Trooper Commander, Elite Clone Trooper Grenadier, ARC Trooper Sniper, Star Corps Trooper 2x)

11. Barta Orsolya
(Boba Fett - Mercenary Commander, Mandalorian Captain, Mandalorian Scout 2x, Mandalorian Gunslinger, Mandalorian Trooper)

12. Barta Zoltán
(General Obi-Wan Kenobi, Clone Trooper on Gelagrub, Boba Fett - Enforcer, Captain Tarpals, Star Corps Trooper)

13. Tolmár Zsolt
(Kyle Katarn - Jedi Battle Master, Mara Jade - Jedi, Talon Karrde, Luke Skywalker - Jedi Spirit, General Dodonna, Caamasi Noble, Udnaught Demolitionist)

14. Kardos Attila
(Mace Windu - Jedi Master, Gotal Fringer, Clone Trooper on Gelagrub, Amanin Scout, Jawa Scout, Lobot - Computer Liaison Officer, ASN Assassin Droid)

15. Kovács Zoltán
(Zayne Carrick, Kel Dor Bounty Hunter, Human Scoundrel, Human Soldier of Fortune, Mandalorian Gunslinger, Mandalorian Commando 2x, Mandalorian Captain, Mandalorian Scout)

16. Lengyel Attila
(ASN Assassin Droid, Genoharadan Assassin, Ithorian Commander, Bothan Commando, Rebel Commando, Luke Skywalker - Hero of Yavin, Princess Leia, Mon Calamari Tech Specialist)


A korábbiaknál sokkal nagyobb érdeklődés kísérte a versenyt:

Három tábla a versenyről:

Pillanatképek a négy fordulóból:

Az első helyezett Kovács Jenő...

... a második Fehér László...:

... a harmadik Fehér Dávid lett:

Az eredményhirdetés után. Csoportkép a még jelen lévő játékosokról: