Beszámoló a Star Wars Miniatures versenyről
Barta Zoltán összeállítása

Május 23-án Magyar Star Wars Klub és a Holdfény Fantasy és Játék Szaküzlet közösen rendezte az első Star Wars Miniatures versenyét. Ez alkalommal persze nemcsak játékosokat, hanem érdeklődőket is vártunk, főleg olyanokat, akik valamilyen szinten ismerik a játékot, de nem tudták még kipróbálni vagy csak kevés tapasztalattal rendelkeznek a témában. Számukra ez felért egy bemutatóval, hiszen rengeteg tapasztalatot gyűjthettek a mérközések folyamán.

A küzdelmek három custom-táblán - Kashyyyk, Jedi Temple, Jabba's Palace - folytak, melyet a verseny előtt a játékosok szavaztak meg. Mivel azonban hét nevező volt, így minden egyes fordulóban egy induló "erőnyerőként" kimaradt a játékból, és automatikusan megkapta a győztesnek járó pontokat. (A sorsolás a hivatalos DCI szabályok szerint folyt, vagyis a fordulókban egy program jelölte ki az erőnyerőket.)

A három fordulóból álló sorozat igen izgalmas összecsapásokat hozott. Mivel konkrét korszak nem volt megjelölve, ezért a játékosoknak - az ismert szabályok betartásával - viszonylag nagy mozgásterük volt a (100 pontos) csapatok összeállításánál. Így fordulhatott elő, hogy hárman is a Clone Wars-os General Kenobi-val erősítették meg a csapatukat, ami a képességei ismeretében egyébként nem volt meglepő. De volt itt egy tisztán Yuuzhan Vong alakulat, felkelő, birodalmi, köztársasági, és persze a fringekkel megerősített vegyes társaságok is. A sorsolásnak köszönhetően csak a második fordulóban került össze először két General Kenobi, akik gigászi küzdelemben döntötték el a csata sorsát.

A három különböző játéktéren persze nemcsak egymás karaktereinek lepuffantása, hanem a játéktér közepének birtoklása (gambit) is számított. Ezekért külön pontok is jártak, és bizony előfordult olyan összecsapás is, melyben nem a kiiktatott karakterek, hanem a gambit-ek után járó pontok döntötték el az eredményt.

A versenyt végül három győzelemmel Kovács István nyerte, aki mindössze három karakterből álló csapatával heves küzdelmeket vívott az első helyért. (A nevezési díjak fejében Clone Wars-os és Legacy-s boostereket bontottunk, melyekből a helyezések sorrendjében választhattak az indulók.) Gratulálunk a győztesnek, és terveink szerint hamarosan újabb versenyt rendezhetünk a Holdfény támogatásával.


Végeredmény:


1. Kovács István
(General Kenobi, Captain Rex, Wookie Scoundrel)

2. Tolmár Zsolt
(Nom Anor, Kel Dor Bounty Hunter, Kel Dor Bounty Hunter, Ayy Vida, Garindan, Aqualish Assassin, Gran Raider)

3. Fehér László
(General Kenobi, T3-M4, Wookie Scoundrel, Wookie Scoundrel, Ugnaught Demolitionist, Ugnaught Demolitionist)

4. Mester Hunor
(Nom Anor, Yuuzhan Vong Jedi Hunter, Yuuzhan Vong Elite Warrior, Yuuzhan Vong Advance Agent Officer, Yuuzhan Vong Warrior, Yuuzhan Vong Advance Scout, Yuuzhan Vong Advance Scout)

5. Kovács Marcell
(Moff Myna Calixte, Admiral Ozzel, General Veers Hologram, Probe Droid, Shadow Stormtrooper, Scout Trooper, Scout Trooper, Scout Trooper, Ithorian Scout, Ugnaught Demolitionist)

6. Bausz Áron
(General Kenobi, Star Corps Trooper, Clone Trooper Gunner, Clone Trooper Grenadier, Elite Clone Trooper Grenadier)

7. Barta Orsolya
(Obi-Wan Kenobi (Unleashed), Leia Organa (Senator), Deena Shan, Dash Rendar (Renegade Smuggler), Wicket)

A Star Wars Miniatures verseny első és második fordulója:

Amikor két General Kenobi összecsap:


Az eredményhirdetés után. A háttérben kék ingben a győztes, Kovács István :