Star Wars Klubnap, 2008. május 10. szombat
Barta Zoltán összeállítása

Május 10-én egy ritka esemény apropóján ismét szép számmal gyültek össze a hazai Star Wars rajongók a magyar klub Duna Plaza-beli törzshelyén. A Jedi visszatér bemutatójának 25.évfordulója és a negyedik Indiana Jones-film közelgő premierje egy soha vissza nem térő alkalmat adott arra, hogy jeles vendégek társaságában ünnepelhessünk.

A műsor első felében amellett, hogy a Jedi... és az Indiana Jones filmek világából láthattak összeállításokat a nézők, azért kiruccantunk egy kicsit a Star Wars galaxis más tájaira is. Erre a napra készítettünk egy kis meglepetést a regények kedvelőinek. Zsigmond Tamara, klubunk tiszteteltbeli tagja a Klónok támadása egyik - Amidala szenátorra vonatkozó - részletét olvasta fel, vizuális aláfestéssel. (A következő alkalomra Moser Károllyal is készítünk egy hasonló műsorszámot.)

Az állandó vendégként jelen lévő, szintén tiszteletbeli tagnak számító Fazekas Attillával, a legendás képregényrajzolóval a Frigyláda... 1985-ben a Füles évkönyvéhez készített reklám-képregény munkálatairól beszélgettünk. Attila számos érdekességet mondott el a munkálatokról, melyet Cs. Horváth Tiborral a szokásoknak megfelelően igen gyorsan kellett letudniuk.

A rendezvény díszvendége ezen a napon Csernák János színművész volt, akivel már hosszú évek óta szerettünk volna találkozni. A közelgő Indy 4 premier szolgáltatott jó alapot, és nagy örömünkre szolgált, hogy Csernák János a sok elfoglaltsága mellett tudott ránk időt szakítani. A beszélgetésünk során nagyon sok mindent elmesélt mind a régi Star Wars-trilógia, mind pedig az Indiana Jones-filmek szinkronjáról.

A beszélgetés után következett az ilyenkor szokásos autogramosztás, melyen pillanatok alatt hosszú sor alakult ki Csernák művész úr asztalánál. Ami a számunkra igen különleges volt ebben az az, hogy nemcsak a régi rajongók, de a fiatalabb generáció tagjai is kíváncsiak voltak Harrison Ford szinkronizálójára.

Képek a 2008. május 10-i rendezvényről:
A közönség

Fazekas Attila

Zsigmond Tamara

Rajongói aktivitás

 

A vendégek


Csernák János

Az autogramosztás

Fényképek a rajongókkal