Klubrendezvény - 2007. november 17.
Barta Zoltán összeállítása

A jubileumi év végét semmiképpen sem akartunk valamilyen kis laza rendezvénnyel letudni, éppen ezért arra gondoltunk, hogy ismét jeles vendégek meghívásával tesszük emlékezetessé az eseményt. Versényi László színművész és Fazekas Attila képregényrajzoló személyében két olyan úriembert köszönthettünk, akik hivatásuk révén nagyon sokat tettek a Star Wars-sorozat népszerűsítéséért.

A műsort egy video-clip erejéig az év nyarán tartott Celebration Europe felelevenítésével kezdtük. A videoban elhangzott Steve Sansweet a magyar rajongókhoz intézett üzenete is, valamint az "Erő legyen veletek" jelmondat, melyet természetesen magyarul intézett a hazai rajongókhoz. Szavait nagy taps fogadta.

Ezután következett a Star Wars The Exhibition című kiállítás anyagából egy összeállítás, majd pedig első vendégünkkel, Fazekas Attilával beszélgettünk. Az EXIT legutóbbi adásában már megemlítettük a több mint két évtizede tervezett "Jedi visszatér" képregény hazai megjelenését. Ez most realizálódni látszik, hiszen egy kereskedelmi forgalomba nem kerülő, kizárólag a klub tagjainak szánt változatban ugyan, de végre hozzáférhetővé válik. A képregény várhatóan a jövő év végére készül el, és addig folyamatosan tájékoztatunk a munka állásáról.

Második vendégünk Versényi László volt, aki még a legelső, 1982-ben készített Star Wars-szinkron, a Birodalom visszavág munkálataiban is részt vett. Akkor egyetlen jelenetben szinkronizálta a hologram formájában megjelenő Uralkodót. Két évvel később a tévés sugárzáshoz készített Csillagok háborúja szinkronos változatában már Tarkin kormányzót szinkronizálta, és ezt a THX-videofelújítás és a Special Edition idején még két alkalommal megismételte. A prequel-trilógiával érkezett el Yoda ideje. A közismert színművész sok érdekességet mesélt a hetvenes-nyolcvanas évek szinkronos műhelymunkáiról, és persze arról is, hogyan választották ki Yoda karakterének magyarositásához.

És ha már vendégeket hívtunk, akkor a novemberi klubnapon sem maradhatott el az autogramosztás és a közös fotózás. Vendégeinket ezúttel is megleptük egy-egy különleges ajándékkal, amit a rajongótársaink közül sokan megörökítettek.

A műsor második részében tartottuk meg a májusi rendezvényen időhiány miatt elmaradt quiz-játékot. Hát, nem volt túl könnyű, de aki régebb óta lejár a klubunkba, hozzászokhatott már, hogy nem adjuk olcsón a sikert. A filmektől az Expanded Universe-ig elég széles spektrumot kell ismerni ahhoz, hogy egy játékos a dobogóra állhasson. Szerencsére azonban mindig túljelentkezés van a játékra, úgyhogy nem kell aggódni emiatt.

A következő klubnapunk várhatóan 2008 januárjának közepén lesz, és ekkorra már kialakul, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel milyen lesz a tagsági rendszer. Mindenekelőtt azonban kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, hogy mindenféle előnyök fejében szívesen lennétek-e tagok a klubban...


A november 17-i rendezvényen vendégeink voltak: Versényi László színművész és Fazekas Attila képregényrajzoló

Beszélgetés Fazekas Attilával, főleg a Jedi visszatérrel kapcsolatos terveiről
 
 
 

Fazekas Attilának az első hazai Star Wars-képregény megjelenésének 25. évfordulója alkalmából egy speciális emléklapot adtunk ajándékba...


Versényi Lászlóval a régi szinkronokról is beszélgettünk

 
 
 

Versényi Lászlónak - a hagyományainknak megfelelően - egy különleges Yoda action-figurát ajándékoztunk
 
 
 
 

Autogramosztás
 
 
 

A quiz-játék dobogós helyezettjei: Ritzl András (2.), Vass Krisztina Rita (1.) és Valyon Tamás (3.)