Találkozás Carrie Fisher-rel
London Film & Comic Con - 2006. július 1-2.

Angliában minden évben több ehhez hasonló összejövetelt szoktak szervezni, és természetesen néhány magyar rajongó 1998 óta rendszeresen látogatja is ezeket, értékes autogramokkal gazdagítva gyűjteményüket.

A rendezvényen a Star Wars-os színészken kívül találkozni lehetett olyan nálunk is ismert filmek szereplőivel, mint a Lord of the Rings (Elijah Wood), Star Trek TNG (Gates McFadden), Lost (Jorge Garcia, Maggie Grace), Twin Peaks (Don S. Davis), vagy a Harry Potter (Roger Lloyd Pack). A legnagyobb szenzáció viszont Carrie Fisher volt, aki európai találkozón ez alkalommal jelent meg másodszor.

A rendezvény szombaton délelőtt 11.00-kor nyitott, de dupla áron (10 font) vásárolt jeggyel már 9.00-től be lehetett menni. A színészektől autogramot 10-25 font közötti áron lehetett kérni, attól függően, hogy az adott színész mennyire ismert. Carrie Fisher és Elijah Wood autogamosztásához akkora volt a sorállás, hogy külön sorszámot osztottak. A magyar "delegáció" az 1500. körüli helyet szerezte meg, és ezzel délután négy körül sikerült sorra kerülniük. A szombati napon nem lehetett Carrie Fisherrel közös fényképet készíteni, de természetesen ez nem jelentett akadályt a magyaroknak, és Bori István kiharcolt egy közös fotót a cigarettaszünetben. Mint utóbb kiderült, nem volt ok a pánikra, mert a vasárnap folyamán (miután lement a roham), már a fotó is engedélyezve volt. Így a magyar rajongók óriási élménnyel és autogramokkal gazdagon térhettek haza.

A Star Wars színészei közül jelen volt még a rendezvényen David Prowse (Darth Vader), Peter Mayhew (Chewbacca), Kenny Baker (R2-D2), Paul Blake (Greedo) és Simon Williamson (Max Reebo).

Köszönet Bori Istvánnak a fényképekért.

Akit bővebben érdekel a esemény a rendezvény hivatalos honlapján tájékozódhat.